Evenimentul Zilei > Politica > Ce a cerut Pavel Popescu suflării liberale: „Să reacționați și să comentați pozitiv la ultimele postări pe pagina lui Cîțu”
Ce a cerut Pavel Popescu suflării liberale: „Să reacționați și să comentați pozitiv la ultimele postări pe pagina lui Cîțu”

Ce a cerut Pavel Popescu suflării liberale: „Să reacționați și să comentați pozitiv la ultimele postări pe pagina lui Cîțu”

Într-o evidentă scădere de viteză, liderul PNL, Florin Cîțu a ajuns să fie tot mai blamat. Pavel Popescu, vicepreședinte PNL, le transmite colegilor liberali o directivă care vizează pagina de Facebook a premierului demis, președintele PNL, Florin Cîțu. Cu recomandarea ca acesta să fie lăudat.

Pe grupurile interne de socializare ale partidului a circulat un mesaj al vicepreşedintelui PNL Pavel Popescu, din „echipea câştigătoare”, prin care membrii sunt „rugaţi” să intre pe pagina oficială lui Cîțu şi să lase comentarii pozitive.

Liberalilor li se cere să urmeze linia de comunicarea stabilită de partid (aşa-numitele punctaje, unul dintre acestea fiind că USR s-a aliat cu PSD şi AUR n.r.), dar să adauge şi o „notă personală.”

Salutare dragi colegi! Am o mare rugaminte. De fapt nu e mare, e de mega bun simt: astazi vom termina centralizarea oamenilor responsabili de online din filiale. Pana la rodarea noii infrastructuri va rog mult sa intrati impreuna cu grupurile de membri locale pe pagina oficiala a presedintelui, sa reactionati si sa comentati pozitiv la ultimele postari. Fiti naturali! Urmariti in mare linia de comunicare, adaugand o nota personala comentariilor. Dar va rog mult sa o facetsi sa diseminati pe grupuri acest mesaj. Pavel Popescu, Vicepreședinte PNL”, a scris Pavel Popescu.

 

Orban lovește în Cîțu ca în tobe

Poate pe rețelele de socializare Cîțu să fie sprijinit, în urma apelului lui Popescu. Numai că, Ludovic Orban nu a avut milă de liderul PNL, miercuri, când și-a anunțat demisia de la președinția Camerei Deputaților.

„Demisionez din mai multe motive. Am anunţat această decizie. Pentru a putea gira astfel de funcţii, nu poţi să girezi astfel de funcţii decît dacă beneficiezi de legitimitate. Motivul principal al demisiei mele e legat de faptul că nu mai pot fi părtaş cu decizii luate de o conducere instalată cu forţa în fruntea PNL, decizii care nu au nici o legătură cu angajamentele PNL din campania electorală”, a declarat Ludovic Orban.

„Am promis 4 ani de stabilitate, de pace poltiice, de guvernare de centru-dreapta. Ce a făcut gruparea demolatoare care l-a susţinut pe Cîţu, în frunte cu Klaus Iohannis? Au călcat în picioare PNL”, a mai afirmat fostul lider al PNL

„Nu pot să fiu la complice la decizii care mă obligau să încalc principii şi Constituţia. Nu mai pot să exercit funcţia de preşedinte al PNL atât timp cât gruparea demolatoare, în frunte cu Iohannis, e pregătită să calce în picioare democraţia”, a completat Orban.

Întrebat dacă a primit vreun telefon de la Florin Cîţu, în condiţiile în care preşedintele PNL le spusese celor din BPN că va vorbi cu Orban ca să amâne demisia, Orban a precizat: „Florin Cîţu nu m-a sunat – i-a minţit”.