Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce a căutat Antonescu, cu Voiculescu și Ponta la sediul Grivco? Lucruri practice: candidații la locale și… o împăcare
Ce a căutat Antonescu, cu Voiculescu și Ponta la sediul Grivco? Lucruri practice: candidații la locale și… o împăcare

Ce a căutat Antonescu, cu Voiculescu și Ponta la sediul Grivco? Lucruri practice: candidații la locale și… o împăcare

Liderul PNL Crin Antonescu nu-și rezolvă micile diferende și frecușuri cu colegul de alianță Victor Ponta la ședințe sau prin telefon, ci și pe la sediile unor firme. În plin război al declarațiilor pro-și anti guvernare Ungureanu care a consemnat o nouă fisură de viziune între PSD și PNL, cei doi co-președinți USL au avut astăzi, după accesul de “suflu stilistic” al liderului social-democrat în Parlament, o scurtă întâlnire la sediul Grivco, firma familiei conservatorului Dan Voiculescu. Conform unor surse din cadrul USL, "apele" tulburi s-au "limpezit" acolo, după ce Ponta a dat garanții că nu are niciun gând de ducă din USL și nici de vreo colaborare cu Ungureanu și, implicit, PDL.

"Eu am schimbat câteva vorbe, destul de repede, pentru că aveam acolo oricum o întâlnire cu domnul preşedinte Daniel Constantin, prevăzută dinainte şi cu alt subiect. Am trecut pe acolo, practic pentru a amâna întâlnirea respectivă. A venit şi domnul Ponta şi am schimbat câteva cuvinte, dar foarte scurt. Nu pot spune că a fost o discuţie", a spus Antonescu.
Antonescu a confirmat totuși că la discuţii a participat şi Dan Voiculescu și că întâlnirea a avut loc înainte de şedinţa Biroului Politic Central al PNL.
"Noi aveam oricum pentru azi – şi nu-i timpul trecut – aveam pentru azi – dacă nu apucăm azi, probabil mâine – de început nişte discuţii pentru că avem foarte multă treabă de natură organizatorică în USL în privinţa stabilirii candidaţilor pentru locale, în privinţa stabilirii sau armonizării, conjugării unor programe de guvernare, într-o sumedenie de alte privinţem de natură practică – şi ăsta era subiectul întâlnirii care ar fi trebuit să aibă loc şi care va avea loc dacă nu azi, mâine, în zilele următoare. Avem foarte mult de lucru pentru că, totuşi, suntem în an electoral şi (…) timpul trece", a încercat liderul liberal să treacă peste episodul Grivco.
De altfel, întâlnirile liderilor USL la sediul acestei firme nu constituie o premieră. În formula Ponta-Antonescu-Voiculescu s-a purtrat o discuţie şi acum doi ani, când subiectul întâlnirii a fost susţinerea primarului Sibiului, Klaus Johannis pentru scaunul de premier. La acea vreme, preşedintele Traian Băsescu a ieşit public pentru a acuza Opoziţia că a pus la cale o nouă tentativă de suspendare la firma lui Dan Voiculescu.