Paradoxalul fotbal românesc a mai oferit un caz uluitor. Comisia de Recurs a FRF a decis să anuleze suspendarea de 16 etape primită de Gabi Mureșan, jucătorul celor de la ASA Târgu Mureș.

Mijlocașul ardelenilor l-a lovit brutal pe Raul Rusescu, în zona pometelui, în timpul partidei cu Steaua (scor 1-0). Atacantul a fost aproape săși piardă un ochi, a fost operat și stă departe de gazon până la anul. În primă fază, Mureșan a fost judecat de Comisia de Disciplină a FRF și a primit 16 etape de suspendare.

Istvan Kovacs „l-a scos” pe Mureșan

Deși era de așteptat ca pedeapsa jucătorului de la Târgu Mureș să fie redusă, ea a fost anulată! Reprezentanții celui de-al doilea for s-au folosit de o prevedere a regulamentului care spune că un jucător nu poate fi suspendat pe baza probelor video, dacă arbitrul a văzut agresiunea și nu l-a eliminat. În partida respectivă, Istvan Kovacs i-a arătat lui Mureșan doar „galben”.

„Nu mai acceptăm bătaia de joc”

Ieri, Liga Profesionistă de Fotbal a luat atitudine și a atacat foarte dur Federația Română de Fotbal.

LPF se declară împotriva unor decizii care încep să bulverseze ierarhii și percepția publicului larg cu privire la dreapta lor judecare. Nu se poate ca o dată să fii grav vinovat, iar pentru aceeași faptă, altă dată să fii complet absolvit de vină. Un astfel de derapaj este inadmisibil. Refuzăm să mai acceptăm bătaia de joc la adresa muncii noastre, la adresa muncii celor din administraţia FRF şi la adresa iubitorilor fotbalului”, se specifică în comunicatul LPF.

Raul Rusescu: „Sunt șocat”

Raul Rusescu a reacționat și el dur după ce a aflat că agresorul său poate reintra pe teren chiar în acest week-end. „Sunt șocat de decizia Comisiei de Recurs și consider că nu este normal ca în 2014 să fie tolerate asemenea acte de indisciplină. Din păcate, s-a creat un precedent periculos pentru toți jucătorii de fotbal. Nu pot și nu am cum să fiu de acord cu această decizie. Din păcate pentru mine și pentru familia mea, am trecut prin momente foarte dificile”, a spus Rusescu pentru site-ul echipei Steaua.