CAZUL ELEVEI DISPĂRUTE. Iulia Ionescu s-a întors la mânăstire. Călugăr: “Poliţiştii, şi tatăl, şi fata, i-au cerut iertare părintelui pentru toate cele întâmplate!”

CAZUL ELEVEI DISPĂRUTE. Iulia Ionescu s-a întors la mânăstire. Călugăr:  “Poliţiştii, şi tatăl, şi fata, i-au cerut iertare părintelui pentru toate cele întâmplate!”

Abia întoarsă acasă, Iulia Ionescu, adolescenta care a pus o ţară pe jar fugind la mănăstirile din nordul Moldovei, a mers înapoi la Sihăstria Rarăului. De data aceasta era însoțită de tatăl său și de doi polițiști.

Deşi era aşteptată la şcoală, Iulia Ionescu a mers marţi, 18 februarie, înapoi la mănăstire. Fata s-a întors la Sihăstria Rarăului, locul unde a înnoptat vineri spre sâmbătă şi unde s-a destăinuit că este fugită de acasă. Stareţul Ioan Larion Neagoe este cel care a primit spovedania adolescentei şi i-a permis să rămână peste noapte la mănăstire. Părintele a convins-o să se întoarcă acasă, dând-o în grija unui călugăr, care a condus-o la gara din Suceava şi i-a cumpărat biletul de întoarcere. Iulia a fost la mănăstire însoţită de doi poliţişti din Bucureşti şi de tatăl ei, Daniel Ionescu.

  • Tatăl elevei care a dispărut în Bucureşti: „I-a trimis un mesaj duhovnicului ei că vine Apocalipsa" 

„Şi poliţiştii, şi tatăl, şi fata, i-au cerut iertare părintelui pentru toate cele întâmplate şi i-au mulţumit pentru c-a avut grijă de ea, pentru că a îndrumat-o să se întoarcă acasă şi i-a dat bani de drum. I-au mulţumit pentru tot ce a făcut pentru ea şi pentru c-a echilibrat-o psihic, din starea în care era“, au relatat pentru „Adevărul“ călugării de la Sihăstria Rarăului.Vizita Iuliei a avut loc în jurul orei 14. Fata, împreună cu tatăl ei şi cei doi poliţişti, a rămas la mănăstire în seara de marţi.

Polițiștii au luat la pas drumurile către mănăstiri

Ne puteți urmări și pe Google News

Cazul dispariţiei Iuliei Ionescu, eleva de 15 ani care a fugit miercurea trecută de acasă pentru a lua calea mânăstirii, s-a transformat într-o anchetă de uzură. În a treia zi de la descoperirea fetei, poliţiştii au luat, din nou, la pas drumurile care duc către lăcaşe de cult din judeţele Neamţ şi Suceava. "Poliţiştii sunt pe teren, în ţară", s-au rezumat să ne spună procurorii.

  • Cazul elevei dispărute: "Călugării nu pot fi traşi la răspundere"

La rândul său, şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, a precizat: "În acest moment, avem o imagine completă faţă de tot ceea ce s-a întâmplat în cazul elevei dispărute de pe raza municipiului Bucureşti". Acesta a mai adăugat că fata a fost audiată sâmbătă, când a fost găsită, şi luni. Chestorul Tobă a mai spus că a cerut Poliţiei Capitalei ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, să finalizeze ancheta.

Evaluați de psihologi

Iulia Ionescu și familia acesteia vor fi evaluate psihosocial de Direcția Protecția Copilului Sector 6, care le va oferi servicii de consiliere și suport pentru depășirea situației dificile, potrivit unui comunicat al autorității locale.

  • CAZUL ELEVEI DISPĂRUTE. Iulia Ionescu și familia acesteia vor fi evaluate psihosocial de Direcția Protecția Copilului Sector 6

Direcția Protecția Copilului Sector 6 s-a autosesizat și a dispus măsurile ce se impun în această situație, atrăgând atenția că mediatizarea excesivă a situației familiale și prezentarea de aspecte din viața privată a copilului pot avea efecte negative asupra acestuia, traumatizate, care pot afecta dezvoltarea sa psihosocială.

Postarea de pe internet

Zilele acestea a aparut o postare cel puţin ciudată pe pagina de socializare a lăcaşului de cult care a găzduit-o pe eleva de 15 ani fugită de acasă.

  • Ce a spus la spovedanie eleva eminentă DISPĂRUTĂ de acasă. Mărturia ei a apărut într-o postare pe Facebook-ul Mănăstirii Sihăstria Rarăului 

Iată cum sună acest comentariu: „În pragul serii venind un oaspete trimis de Dumnezeu şi însoţit de o maică şi un călugăr căutînd Mântuirea! Nu îl poţi trimite la o altă Mânăstire fie şi de maici, aşa că dvs (…) încercaţi să aruncaţi vina pe Arhimandritul Ioan, care este Duhovnicul miilor de oameni care sunt trăitori, nu mai vorbim de alţii care fac parte din alte culte şi tot urcă până în vârful Rarăului să vadă şi ei şi să audă ce se întîmpla pe acel Colţ de Rai al Rarăului! Dacă chiar vă preocupa starea acelei fete, mergeţi şi va interesaţi la şcoală, în familie, de unde au început problemele... De ce Profesoara X merge la radiestezie? De ce profesoara cutare merge la Reyki şi alte minunăţii drăceşti... aceştia experimentează pe copii din şcoli, pe copiii dvs… iar problemele din familie vin şi pun capac şi inima omului este aceea care trece prin traume din cauza informaţiilor primite, trăite, gândirea la ce va să fie mai târziu se trezeşte la realitate, anticiparea unui viitor mai puţin bun aduce în mintea celui pe care Dumnezeu îl luminează, apar întrebările de sine, ce va fi cu sufletul unde se va sălăşlui după moarte, centrul acestui univers este în inima noastră, tot ce gândim ajunge să îl trecem prin inima carnală şi în noi se dezlănţuie întreaga Creaţie a lui Dumnezeu, apar schimbări extraordinare! Nu noi mai gândim, ci însuşi Hristos Iisus este cel care ne va conduce spre Mântuirea Sufletului, dar şi spre sănătatea Trupului! Amin!“.

De menţionat că reiki şi radiestezia sunt nişte tehnici terapeutice neconvenţionale.