„Nu am văzut declaraţia preşedintelui, dar nu cred că este rolul Ministerului Justiţiei să comenteze declaraţii de campanie electorală, chiar dacă vin de la preşedintele României. (…) În mod cert sunt declaraţii de campanie. La ora 6 avem o declaraţie cu un apel la o campanie riguroasă, pe teme substanţiale, iar la ora 10 avem o altă declaraţie pe teme ridicole”, a spus ministrul, marţi, la Parlament, unde participă la conferinţa „Implicaţii teoretice şi practice în legătură cu aplicarea legii penale mai favorabile”.

Potrivit lui Cazanciuc, Ministerul Justiţiei nu are datoria de a verifica dacă sunt persoane cu dublă calitate în anumite instituţii ale statului.

„Nu e treaba Ministerului Justiţiei să afle dacă sunt sau nu sunt ofiţeri acoperiţi în anumite instituţii, dacă au fost sau n-au fost la un anumit moment. Din câte ştiu, neavând de-a face cu astfel de lucruri, singura situaţie de conflict cu legea era atunci când era vorba despre ofiţerii care au turnat la Securitate, care au făcut poliţie politică. În acea situaţie, cu siguranţă, avem un conflict cu legea. În alte situaţii nu este treaba ministerului. Sunt alte instituţii ale statului”, a mai spus Cazanciuc.