Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz terifiant. Femeie condamnată la moarte, executată de propria fiica. „Inuman, barbar și crud”
Caz terifiant. Femeie condamnată la moarte, executată de propria fiica. „Inuman, barbar și crud”

Caz terifiant. Femeie condamnată la moarte, executată de propria fiica. „Inuman, barbar și crud”

Situație halucinantă în Iran, acolo unde o femeie condamnată la pedeapsa cu moartea a fost executată de propria sa fiică.

Un caz îngrozitor din Iran a făcut înconjurul lumii. O femeie condamnată la pedeapsa cu moartea a fost executată de către propria sa fiică. În urmă cu 13 ani, femeia și-a ucis soțul, iar fata sa nu a putut să o ierte niciodată dup gestul înfiorător.

La momentul respectiv, femeia a fost închisă în închisoarea centrală din Rasht, situată în estul țării scrie The Sun.

În urma crimei comise, Maryam a fost astfel condamnată să plătească ceea ce islamicii numesc „retribuție în natură”. Concret, această pedeapsă presupune ca rudele victimei să participe activ la execuția persoanei pedepsite.

ONG-ul Iranian Human Rights a transmis că fiica ei, acum în vârstă de 19 ani, a fost chiar cea care a executat spânzurarea. „avea 6 ani când a avut loc crima și a fost în grija familiei tatălui ei. În ultimii 13 ani, rudele îi spuseră că ambii părinți erau morți, dar au fost nevoiți să-i spună adevărul cu câteva săptămâni înainte de execuție, pentru a o pregăti psihologic”.

Citînd surse locale, ONG-ul a mai transmis că „Femeia și tatăl ei au ucis soțul femeii pentru că el a abuzat-o, era violent din punct de vedere fizic și nu a consimțit să divorțeze. Ebrahimi Karimi nu avea altă cale de a o salva pe Maryam, decât ajutând-o să-l omoare”.

„Legile Republicii Islamice fac ca o fată al cărei tată a fost ucis când era copil să fie călăul propriei mame. Republica Islamică este principalul promotor al violenței în societatea iraniană în prezent”, a declarat Mahmood Amiry-Moghaddam, directorul grupului de campanie Iran Human Rights.

„Patru decenii de spălare a creierului în școli, pedepse extreme în societatea iraniană și un regim patriarhal înseamnă că fiica lui Maryam a fost crescută pentru a se asigura că executarea mamei sale este o victorie pentru un bărbat, fie că este pentru tatăl ei, fie pentru regimul opresiv. Qisas este inuman, barbar și crud, indiferent unde este în lume”, a spus Aram Bolandpaz, activist și jurnalist la Iran International TV.