Evenimentul Zilei > Social > Caz rar în România. O femeie de peste 200 kg a născut al cincilea copil, pe cale naturală. VIDEO
Caz rar în România. O femeie de peste 200 kg a născut al cincilea copil, pe cale naturală. VIDEO

Caz rar în România. O femeie de peste 200 kg a născut al cincilea copil, pe cale naturală. VIDEO

O femeie în vârstă de 37 de ani, cu o greutate de peste 200 de kg, a născut, miercuri, al cincilea copil, asistată de cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă din municipiul Iași. Nașterea a avut loc pe cale naturală, uimind, astfel, medicii.

Caz uimitor la Maternitatea „Cuza Vodă” din municipiul Iași. O femeie care cântărește 220 de kg a născut al cincilea copil, uimind medicii. Pacienta nu se află, însă, în afara pericolului, motiv pentru care se află, pentru următoarele zile, în atenția personalului medical.

Femeie din Iași, care cântărește 220 de kg, a născut pe cale naturală al cincilea copil

Intervenția medicală de la „Cuza Vodă” din Iași a reprezentat o adevărată provocare pentru personal. Pacienta a fost internată în unitatea medicală luni, 23 august, și a născut miercuri, 25 august, un băiețel de 3.280 de grame, pe cale naturală. Copilul a primit nota 8 la interval de 5 minute.

„Din fericire, am făcut față cu brio acestei provocări. Nu au fost evenimente și complicații în cursul nașterii, bineînțeles că urmează acum o perioadă de monitorizare de evoluție pentru că pericolul nu putem spune că l-am îndepărtat definitiv pentru că ne putem confrunta în continuare cu o serie de complicații.

Noi ne-am luat toate măsurile de profilaxie și acest lucru ne motivează să reținem această lehuză în spital un interval de minimum 5 zile, evident că lucrurile se pot modifica în funcție de evoluția lehuzei”, a spus dr. Mihaela Grigore, medic primar obstetrică-ginecologie, potrivit bzi.ro.

Pacienta prezintă mai multe comorbidități. Va rămâne sub supravegherea medicilor

O echipă de 3 medici chirurgi și anesteziști a fost alături de proaspăta mămică de-a lungul nașterii. Pacienta a prezentat mai multe comorbidități, dintre care amintim: hipertensiune arterială, ulcer varicos etc.

„Din punct de vedere administrativ, a fost o provocare, noroc că am fost pregătiți din timp și am anticipat acest lucru de-a lungul timpului. Masa avea o capacitate de până la 300 de kilograme, deci eram pregătiți de și mai mult, astfel încât lucrurile au decurs cu bine din toate punctele de vedere”, a declarat Robert Dângă, managerul Maternității „Cuza Vodă” din municipiul Iași.

Medicii sunt îngrijorați cu privire la manifestarea unei hemoragii, însă nașterea a decurs bine și nu au existat complicații.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: