Evenimentul Zilei > Social > Caz incredibil pe Litoral. O fetiță a fost luată de curenți cu tot cu saltea și a ajuns până la granița cu Bulgaria
Caz incredibil pe Litoral. O fetiță a fost luată de curenți cu tot cu saltea și a ajuns până la granița cu Bulgaria

Caz incredibil pe Litoral. O fetiță a fost luată de curenți cu tot cu saltea și a ajuns până la granița cu Bulgaria

Copila se afla la malul mării, în Vama Veche. A fost luată de curenți cu tot cu salteaua pe care stătea, fără ca cineva să observe. A ajuns până în apropierea graniței cu Bulgaria. Din fericire, copila a fost curajoasă, nu a dat drumul la saltea și a fost adusă teafără la mal, de un salvamar.

O fetiță de zece ani și-a văzut, miercuri, moartea cu ochii după ce a fost luată de curenți cu tot cu salteaua pneumatică pe care se juca și dusă de curenți până în zona graniței cu Bulgaria.

Copila se afla împreună cu familia în vacanță la Vama Veche. Se juca la malul mării și stătea pe o saltea pneumatică. Nimeni nu s-a gândit la ce avea să urmeze. La un moment, familia fetiței a observat că salteaua plutește în larg, dar nici urmă de fetiță. Inițial nu și-au dat seama că micuța se afla încă pe saltea. Copila a dat însă dovadă de un curaj extraordinar, s-a prins puternic de saltea și nu i-a mai dat drumul. Acest lucru i-a salva practic viața.

A scăpat nevătămată

Când a văzut salteaua în larg, unchiul fetei a sărit în apă să o caute, dar curenții au fost prea puternici. Omul a reușit însă să ajungă înapoi la mal. Între timp oamenii de pe plajă sunaseră la 112 și alertaseră și salvamarii. Unul dintre aceștia s-a urcat pe un skijet și a pornit în căutarea fetei. A găsit-o nevătămată și a adus-o la mal. Copila a fost consultată de medicii de la SMURD sosiți la fața locului, dar nu a avut nevoie de internare în spital, potrivit observatornews.ro.

Nu se respectă regulile

Incidentul de astăzi a fost unul cu final fericit, însă tragediile la malul mării s-au ținut lanț în ultimele două săptămâni. Nouă persoane au murit și alte 15 au fost salvate în ultimul moment.

În ciuda tragediilor repetate, turiștii tot nu respectă recomandările. Unii intră în apă și atunci când steagul roșu este arborat. Mizează pe calitățile lor de înotători, dar experții spun că atunci când curenții sunt foarte puternici pericolul este uriaș. Chiar și pentru cei mai buni înotători.

Salvamarii le recomandă din nou turiștilor să nu intre în mare atunci când steagul roșu este arborat. Din păcate oamenii nu pot fi obligați să respecte regulile.