Evenimentul Zilei > Actualitate > Trei bărbați s-au înecat în doar câteva ore
Trei bărbați s-au înecat în doar câteva ore

Trei bărbați s-au înecat în doar câteva ore

Doi turiști, dar și un salvamar, care încerca să îl salveze pe unul dintre ei, au murit luni dimineața după ce s-au înecat în Marea Neagră. Steagul roșu a fost arborat în toate stațiunile din cauza curenților puternici și a valurilor uriașe.

Steagul roșu a fost arborat luni pe plajele de pe litoralul românesc, din cauza pericolului mare de înec. Marea este extrem de agitată, vântul bate cu putere, valurile sunt uriașe, iar curenții extrem de puternici.

Trei bărbați și-au pierdut viața luni dimineața, după ce s-au înecat în apele îmvolburate ale Mării Negre. Doi dintre ei în stațiunea Eforie Nord, iar al treilea la Saturn.

Nu au putut fi salvați

Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, două dintre victime au fost scoase la malul mării de către salvamarii din Eforie Nord. Unul dintre bărbați era chiar salvamar și sărise în apă să salveze un turist. Chiar dacă avea experiență și era un înotător desăvârșit, curenții au fost prea puternici.

Mai multe echipaje medicale din Constanța au intervenit rapid, dar din păcate cei doi bărbați nu au răspuns la manevrele de resuscitare. Medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Este vorba de un bărbat de 28 de ani din județul Ialomița și de unul de 48 de ani din județul Dâmbovița. Acesta din urmă este chiar salvamarul care a intrat în apă să îl salveze pe tânărul care se îneca.

Tragedie și în Saturn

Un alt tânăr, de 22 de ani s-a înecat, luni dimineaţă, în stațiunea Saturn, el fiind scos din mare de salvamari, în stop cardio-respirator. Și în cazul său, medicii au efectuat manevre de resuscitare aproape o oră, dar fără succes. Tănărul era din Iaşi și ajunsese la mare în această dimineaţă. Un prieten de-al său a scăpat cu viață după ce a reușit să iasă la mal în ultimul moment. Cei doi intraseră în apă deși fuseseră avertizați de pericol.

Un alt tânăr a fost la un pas de înec în staţiunea Jupiter. A avut noroc că a fost observat la timp de alți turiști care au reușit să îl scoată din apă. A fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spital, potrivit Antena 3.

Nu se respectă regulile

În ciuda tragediilor repetate, turiștii tot nu respectă recomandările. Unii intră în apă și atunci când steagul roșu este arborat. Mizează pe calitățile lor de înotători, dar experții spun că atunci când curenții sunt foarte puternici pericolul este uriaș. Chiar și pentru cei mai buni înotători.

Salvamarii le recomandă din nou turiștilor să nu intre în mare atunci când steagul roșu este arborat. Din păcate oamenii nu pot fi obligați să respecte regulile.