Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz incredibil. După ce s-a vaccinat cu Johnson&Johnson, a început să i se desprindă pielea de pe corp VIDEO
Caz incredibil. După ce s-a vaccinat cu Johnson&Johnson, a început să i se desprindă pielea de pe corp VIDEO

Caz incredibil. După ce s-a vaccinat cu Johnson&Johnson, a început să i se desprindă pielea de pe corp VIDEO

Pielea i s-a înroșit și s-a umflat după ce a primit vaccinul Johnson&Johnson. Medicii bărbatului cred că reacţia extrem de ciudată ar fi din cauza vaccinului.
Un bărbat din Virginia, în vârstă de 74 de ani, s-a trezit cu o erupție extrem de severă care s-a răspândit pe întregul său corp după ce a primit vaccinul Johnson & Johnson COVID-19 pe 6 martie.

Richard Terrell povestește că a început să prezinte simptome la aproximativ patru zile după ce a primit prima doză de vaccin. Bărbatul a mers la dermatolog, care l-a trimis direct la Camera de Urgenţă, unde doctorii au diagnosticat simptomele ca fiind un efect advers rar al vaccinului Johnson & Johnson.

„Am început să simt un disconfort la subraț. Câteva zile mai târziu am început să am mâncărimi. Pielea s-a umflat și s-a înroșit”, a spus Terrell pentru WRIC.

Unui bărbat i-a căzut pielea după ce s-a vaccinat cu Johnson&Johnson

Erupția a început să se răspândească pe întreg corpul său, provocându-i umflarea picioarelor și brațelor și pielea sa se dezlipească, a spus el.

Bărbatul spune că roşeaţa a fost mult mai extinsă şi a evoluat până când pielea a început să cadă.

Unul dintre medicii dermatologi ai lui Terrell, dr. Fnu Nutan, a declarat pentru WRIC TV că specialiștii au stabilit că vaccinul a provocat o reacție adversă „extrem de rară”.

În același timp, dermatologul spune că experiența lui Terrell nu ar trebui să-i împiedice pe alții să se imunizeze cu Johnson & Johnson, despre care Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a spus că este sigur și eficient.

Medicii săi spun că vaccinul este încă sigur

Nutan a spus că medicii au exclus posibilitatea apariției altor infecții virale, COVID-19 în sine, și a problemelor cu rinichii și ficatul.

Nutan a crezut că există ceva în structura genetică a lui Terrell care l-a făcut să reacționeze astfel la vaccin, potrivit WRIC.

Nutan a declarat pentru WRIC că experiența lui Terrell nu ar trebui să-i împiedice pe alții să primească vaccinul Johnson & Johnson, despre care Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a spus că este sigură și eficientă.

Nu au existat rapoarte similare de reacții severe la vaccinul Johnson & Johnson, care a fost autorizat pentru utilizare în SUA la sfârșitul lunii februarie .

Mai mult, s-a raportat că vaccinul Johnson & Johnson poate fi superior în faţa celor cărora li s-a administrat în SUA până acum, deoarece necesită o singură doză, şi  se dovedește că funcționează împotriva unora dintre noile variante și pare să aibă efecte secundare mai ușoare comparativ cu vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna, scrie businessinsider.