Evenimentul ZileiJustitieCauza morţii bărbatului de la Piteşti, bruscat de poliţişti: asfixie mecanică. Concluziile autopsiei

Cauza morţii bărbatului de la Piteşti, bruscat de poliţişti: asfixie mecanică. Concluziile autopsiei

Cauza morţii bărbatului de la Piteşti, bruscat de poliţişti: asfixie mecanică. Concluziile autopsiei
Şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Argeş, Dan Manu, a prezentat duminică mai multe concluzii în urma efectuării autopsiei în cazul bărbatului care a murit la Piteşti după intervenţiei brutală a unor poliţişti.

Cauza morţii bărbatului de la Piteşti, bruscat de poliţişti: asfixie mecanică. „Autopsia a fost făcută azi în baza ordonanţei date de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În urma autopsiei am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată a decesului a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui.

Laboratorul m-a informat că are o alcoolemie de peste 3 la mie. Infarct nu este. Puţin probabil să fie. Sunt mai multe traumatisme şi cranio-cerebrale care s-au putut produce prin cădere. Am prelevat probe biologice şi pentru posibile substanţe toxice, iar rezultatele vor fi date în câteva săptămâni, iar suferinţe organice macroscopice nu s-au evidenţiat. Toate concluziile vor fi date într-un raport medico-legal”, a declarat Dan Manu.

Cauza morţii bărbatului de la Piteşti, bruscat de poliţişti

La rândul său, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ştefan, a precizat: „Urmărirea penală este nepublică şi am ales să venim în faţa dumneavoastră.

După eveniment, ancheta este efectuată exclusiv de procuror. Au fost identificate persoanele prezente la faţa locului şi s-a dispus efectuarea unei necropsiii, ale cărui concluzii au fost aflate azi.

În acest moment, urmărirea penală se efectuează cu privire la faptă. Ancheta este îndreptată spre lămurirea completă a tuturor cauzelor. Dincolo de toate, trebuie să stabilim clar o eventuală contribuţie a participanţilor.

Declaraţia poliţiştilor este avută în vedere de procuror şi urmează să fie comparată cu probele şi celelalte declaraţii. Au fost audiaţi şi poliţiştii care au sosit după producerea evenimentului.

Filmarea cu intervenţia brutală a poliţiştilor

Şi noi vom depune diligenţe pentru a afla dacă era luat în evidenţă şi cu alte probleme de sănătate la medicul de familie. Au fost de folos acele imagini (n.r. – filmarea cu momentul în care poliţiştii l-au evacuat şi bruscat pe bărbatul care a decedat).

Ancheta este în stadiu incipient. Noi urmează să interpretăm toate probele şi toţi participanţii efectivi. Se va aprecia de procurorul de caz dacă vor fi reţineri şi dacă anumite persoane vor avea calitatea de suspect.”

Cazul George Floyd din România. Mărturii cutremurătoare în cazul bărbatului omorât în Pitești VIDEO


Accesează: