Evenimentul Zilei > Actualitate > Autopsia Cristinei Țopescu, reacții puternice în presă și lumea mondenă
Autopsia Cristinei Țopescu, reacții puternice în presă și lumea mondenă

Autopsia Cristinei Țopescu, reacții puternice în presă și lumea mondenă

Autopsia Cristinei Țopescu a reprezentat un material care a suscitat numeroase comentarii.

autopsia cristinei topescu reactii

Materialul publicat ieri în exclusivitate de Evenimentul Zilei privind rezultatele autopsiei Cristinei Țopescu a generat o mulțime de reacții. Deși acest material era marcat ca fiind o exclusivitate a evz.ro, în goana după audiență, o mare parte din cei care l-au preluat au preferat să nu ne citeze, sau să se prefacă că ei au descoperit amănunte privind cauza morții. Celor care ne-au citat le mulțumim, celor care au preferat să-și atribuie un conținut care nu era al lor, le transmitem că noțiunea de ziarist presupune în primul rând onestitate și în al doilea rând respectarea și citarea corectă a surselor. 

Totodată am înregistrat pe site, email, sau pe pagina noastră de Facebook numeroase reacții. La una din ele răspundem astăzi. Publicând o fotografie a Cristinei Țopescu alături de ființa pe care a iubit-o enorm: Fix. Un ciobănesc german pe care l-a luat de pui și pe care l-a avut până când acesta s-a stins. Este un ultim omagiu pentru ce care și-a dorit mai mult decât orice liniștea sufletească. 

Dumnezeu să o odihnească-n pace!

Celebra prezentatoare TV s-a născut pe 4 iulie în Oradea. Ea este primul copil al regretatului comentator sportiv Cristian Topescu, din prima lui căsătorie. Vedeta mai are doi frați: Cristian și Sebastian. Încă din copilărie, Cristina Țopescu a fost atrasă de lumea televiziunii, iar în perioada dintre anii 1970 și 1979, ea a apărut în mai multe emisiuni pentru copii. Când tatăl ei a căzut în dizgrația regimului comunist, ea nu a mai apărut la televizor.

Înainte de ’89, regretata vedetă a avut o tentativă nereușită de a părăsi țara ca să meargă în Germania la mama ei. Rodica Țopescu era grav bolnavă, iar fiica ei a vrut să-i fie aproape în momentele grele.

Cristina Țopescu a fost absolventă a Facultății de Limbi Străine din București, secția Engleză – Italiană. Înainte de 1989, în perioada când nu a avut serviciu, a trăit din meditații, a fost corector la revista “Contemporanul”, a scris la revista “Cinema”, a tradus filmele care circulau pe casete video.

În 1991, ea a revenit în televiziune, după ce a semnat un contract cu cei de la PRO TV. Ulterior, moderatoarea a devenit vedetă Prima TV, unde a lucrat timp de 12 ani. S-a retras din televiziune în aprilie 2013.

Biografia completă o puteți citi AICI.

Iată ce scriam ieri:

Exclusiv EvZ: Legiștii au finalizat raportul în cazul morții jurnalistei Cristina Țopescu. Ce a ucis-o

(…) Analizele de laborator, esențiale în ancheta privind moartea jurnalistei Cristina Țopescu

Singurele rezultate care mai erau așteptate în cazul cercetărilor medico-legale care au vizat moartea Cristinei Țopescu erau cele de laborator. Adică analizele toxicologice și testele de anatomie patologică care trebuiau să demonstreze științific dacă la momentul decesului în trupul ziaristei existau substanțe periculoase care o puteau ucide. Dar și care a fost cauza care a dus la moartea ei. De aceea, conform procedurilor judiciare, la autopsia cadavrului – în urma căreia a fost avansată ipoteza că vedeta de televiziune a pierit în urma unui infarct miocardic suferit cel mai probabil  în somn -, au fost prelevate probe de țesut, din stomac și din toate organele vitale. La aproape un an de la acel moment, analizele de laborator au oferit răspunsurile care vor pune astfel capăt și cercetărilor polițiștilor și procurorilor. 

Testele toxicologice, negative. Cauza morții, infarctul demonstrat științific

”Analizele toxicologice au ieșit negative, adică în sânge, în stomac și în țesuturi nu au fost evidențiate urme de alcool, de drog sau de substanțe nocive dăunătoare corpului uman. Examenul anatomopatologic efectuat microscopic după parcurgerea unor etape pregătitoare ale țesuturilor prelevate (parafinare, cernire…), a stabilit cauza morții. Este vorba de un infarct miocardic acut produs pe fondul unei ateroscleroze coronariane și a unei cardiopatii ischemice. Mușchii striați ai cordului fuseseă invadați cu grăsime. E vorba de o uzură prematură a organismului, mai ales a vaselor de sânge, din cauza alimentației și a sedentarismului”, ne-au dezvăuit surse medico-legale. 

Dosarul morții vedetei de televiziune va fi închis 

Aceste rezultate complexe de laborator – care au confirmat științific cauza morții Cristinei Țopescu – vor completa dosarul de expertiză medico-legală ce va ajunge pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov. Cum moartea ziaristei a fost cauzată de anumite afecțiuni patologice și cum nu există suspiciunea comiterii unui omor, dosarul va fi închis de îndată ce investigatorii își vor încheia, la rându-le, procedurile judiciare. 

Cristina Țopescu, descoperită în casă la 15 zile de la deces

Cristina Țopescu a fost descoperită fără suflare în locuința sa din Otopeni, județul Ilfov, în ziua de 12 ianuarie a anului 2020. Examinarea exterioară a cadavrului i-a făcut pe legiștii ilfoveni să estimeze că decesul vedetei de televiziune s-a produs cu aproximativ 15 zile înainte față de acel moment, adică undeva în intervalul 26-28 decembrie 2019. Cristina era pe pat, așezată pe o parte, acoperită până la umeri cu o pătură, semn că moartea a surprins-o în somn.

Pe una dintre noptierele de la capul patului au fost găsite mai multe folii, începute, cu medicamente recomandate în afecțunile cardiace. Acesta reprezenta un semn că vedeta de televiziune urma un tratament.  

autopsia cristinei topescu reactii