Căutăm constructori, leafă cu 50% mai mare decât în 2007

Căutăm constructori, leafă cu 50% mai mare decât în 2007

Mii de persoane s-au înghesuit ieri la prima ediţie a Bursei locurilor de muncă în construcţii şi servicii, organizată la sala de sport a Colegiului Tehnic „Petru Maior“ din Capitală, de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti.

Organizatorii spun că, numai în prima oră de la deschiderea Bursei, au fost în jur de 1.800 de participanţi. FMCG, Mega Image, Auchan, Billa, Interamerican, AB Construct, Proconstruct Finisaje, Hard Electric Prod, BTD Group sunt doar câteva dintre cele 178 de firme care au scos la concurs peste 3.500 de slujbe.   Au avut căutare inginerii constructori (specializaţi în instalaţii sanitare, gaze, încălziri ori în construcţii civile şi industriale sau în drumuri şi poduri), dar şi zidarii, fierarii betonişti, tâmplarii, instalatorii.

În zona serviciilor au fost multe posturi în turism, de exemplu barman, ospătar, recepţioner. În privinţa salariilor, Dumitru Pelican, şeful AMOFM, spune că sunt cu 50%-55% mai mari decât cele care s-au oferit anul trecut, în aceeaşi perioadă.   1.800-2.700 de lei pentru un electrician Foarte mulţi au fost interesaţi de poziţiile de maistru şi electrician scoase la concurs de firma Hard Electric Prod, specializată în construcţii de clădiri şi lucrări civile. „Am lucrat 25 de ani ca electrician şi e firesc să-mi doresc să obţin un astfel de job. Sunt mulţumit de ofertele de locuri de muncă disponibile şi mă bucur tare mult că salariile sunt, în sfârşit, acceptabile. Faţă de anul trecut, când pentru aceeaşi poziţie angajatorii ofereau între 800 şi 1.200 de lei, acum salariile încep de la 1.800 de lei şi pot ajunge şi la 2.700 de lei“, spune Mihai A. din Bucureşti.

Reprezentanţii companiei Hard Electric Prod spun că cei care vor să obţină unul dintre aceste posturi trebuie să aibă până în 45 de ani, experienţă pe un post similar şi să fie foarte bine pregătiţi profesional. „Pentru un astfel de job oferim un salariu de 1.500-1.800 de lei, bonuri de masă şi se decontează transportul“, spune Alexandru Hardle, administratorul firmei Hard Electric Prod.

Ne puteți urmări și pe Google News