Nava a părăsit Libia din Al Khoms cu aproximativ 300 de persoane la bord, conform primelor informaţii de la supravieţuitori. „Nava care s-a scufundat plecase din zona Khoms, situată la peste 100 de kilometri est de Tripoli. Conform supravieţuitorilor, la bord se aflau circa 300 de imigranţi”, a anunţat filiala din Libia a Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi. Alte 132 au fost salvate şi transportate în Libia. Zeci de persoane sunt date dispărute.

„Este vorba de cea mai mare tragedie de anul acesta. Reluarea operaţiunilor de salvare pe mare, oprirea detenţiei refugiaţilor şi imigranţilor în Libia, identificarea rutelor mai sigure în afara Libiei trebuie să se producă acum, până nu va fi prea târziu”, a declarat Filippo Grandi, şeful Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi. Supravieţuitorii au fost găsiţi de pescarii locali şi aduşi la mal de garda de coastă a Libiei.

Libia reprezintă un punct important de plecare pentru migranţi, mulţi dintre ei încercând să ajungă în Europa pe ambarcaţiuni care nu îndeplinesc standardele de siguranţă.

Te-ar putea interesa și: