Cătălin Tolontan, concediat și de la Libertatea. Cine a mai fost dat afară

Cătălin Tolontan, concediat și de la Libertatea. Cine a mai fost dat afară Cătălin Tolontan Sursa foto: Arhiva EVZ

Cătălin Tolontan, directorul editorial al trustului Ringier, a fost concediat și de la Libertatea, după ce a pierdut șefia Gazetei Sporturilor, anunţă printr-un comunicat Ringier România

UPDATE. Ringier a anunţat încetarea colaborării cu jurnalistul Cătălin Tolontan. Mai exact, conducerea Ringier România anunţă că ziarul Libertatea, cu o istorie de peste 30 de ani, îşi va extinde în continuare oferta digitală, executând în acelaşi timp măsuri interne de reducere a costurilor pentru a asigura un viitor sustenabil pentru companie, după ce a constatat o scădere a vânzărilor de print ale Libertatea cu 64% din 2018.

Ringier România: Cătălin Tolontan îşi încheie colaborarea cu această companie

Decizia vine după ce Cătălin Tolontan a fost îndepărtat iniţial de la Gazeta Sporturilor, în urmă cu o lună. În comunicatul de presă, Ringier anunţa că trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi imediat de această schimbare strategică. Potrivit paginademedia.ro, ziaristele Iulia Roşu, redactor-şef adjunct Libertatea şi Camelia Stan, redactor-şef adjunct, au fost şi ele date afară.

Ne puteți urmări și pe Google News

În viitor, secţiunea de sport din Libertatea va fi deservită de GSP.ro, important brand de presă sportivă, pentru a servi mai bine publicul sportiv.

Între timp, veniturile digitale au ajuns să depăşească veniturile din print şi se află pe o traiectorie de creştere. În consecinţă, conducerea Ringier România, de comun acord cu Ringier AG, principalul acţionar, a decis să se angajeze într-o schimbare strategică către digital, se arată într-un comunicat al Ringier România.

Ştirea iniţială: Cătălin Tolontan ar fi fost concediat și de la Libertatea. Surse Ringier au declarat pentru Gândul că această decizie survine ca urmare a „războiului” dintre Cătălin Tolontan și conducerea trustului. Cătălin Tolontan ar urma să primească plăți compensatorii de ordinul sutelor de mii de euro.

Cătălin Tolontan ar fi fost concediat și de la Libertatea

În noiembrie, Grupul Ringier a anunțat că Gazeta Sporturilor a închis ediția print. Iar Cătălin Tolontan a fost concediat din funcția de coordonare editorială. Nu mai puțin de 9 posturi urmau a fie desființate imediat, se arăta în comunicat. Trustul Ringier a transmis că „va fi realizată o evaluare a echipei editoriale actuale”.

Conducerea Ringier România anunţă că Libertatea, brand media renumit şi respectat inclusiv dincolo de graniţele ţării, cu o istorie de peste 30 de ani, îşi va îmbogăţi si diversifica oferta de continut digital, în perioada următoare. Acestui demers îi sunt asociate măsuri interne de reducere a costurilor, de natura sa contribuie la securizarea unui viitor sustenabil pentru companie, în contextul unei scăderi drastice a vânzărilor editiei tipărite a Libertatea, respectiv cu 64%, comparativ cu anul 2018”, se spunea în comunicat.

Cât câștiga, de fapt, Cătălin Tolontan. Sumă impresionantă

Cătălin Tolontan. Sursa foto: Arhiva EVZ.

Ringier România a decis să pună accentul pe zona digitală

Grupul Ringier România a mai anunţat: „Între timp, veniturile provenite din monetizarea conţinutului digital au ajuns să depăşească veniturile obtinute din print, şi se află pe o traiectorie de creştere. În consecinţă, conducerea Ringier România, de comun acord cu Ringier AG, principalul acţionar, au decis să se angajeze într-o etapă de redefinire a priorităţilor, mutând accentul în zona digitală.

Ca parte centrală a acestei tranziţii, va fi realizată o evaluare a echipei editoriale actuale. Procesul urmăreşte identificarea paşilor necesari pentru a construi o redacţie axată pe digital. Trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi imediat de această schimbare de strategie”.

Cătălin Tolontan şi echipa s-au trezit cu  GSP print închis

Jurnaliștii de la GSP nu au ştiut că se închide pe print: „A fost oprit fără ca publicul și nimeni din redacție să fie anunțat”, este anunțul legat de încetarea apariției GSP pe print.

Închiderea Gazetei Sporturilor pe print a fost un adevărat șoc peste redacție. Reamintim că ediția din 1 noiembrie 2023 a fost ultima apariţie. Jurnaliștii au aflat odată cu restul presei atunci când a fost emis un comunicat depresă.