Cât va mai fi deschis târgul de Crăciun de la Chișinău. Anunțul organizatorilor
- Nicolae Comănescu
- 15 ianuarie 2024, 12:36
Târgul de Crăciun de la Chișinău va putea fi vizitat până la finalul lunii ianuarie, după cum au anunțat organizatorii.
În Republica Moldova, târgul de Crăciun din centrul capitalei Chișinău va activa până la finele lunii ianuarie anul curent.
În timpul ședinței operative a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, edilul capitalei Ion Ceban a specificat că târgul va fi deschis o perioadă mai îndelungată decât în anii precedenți.
Târgul de Crăciun din Chișinău va funcționa până la finalul acestei luni
„Afară a nins frumos și toți se bucură de iarnă. Oamenii continue să vină la târg, de aceea am decis ca acesta să activeze până la finele lunii ianuarie”, a spus Ion Ceban.
Târgul de Crăciun a fost inaugurat în Piața Marii Adunări Naționale pe 23 decembrie anul trecut. Aici pot fi găsite obiecte de meșteșugărit și artizanat tradițional, suvenire, jucării, dar și produse alimentare ale producătorilor autohtoni, informează siteul moldopres.md.
Sărbătoarea Crăciunului pe rit vechi
La data de 7 ianuarie, pe rit nou, creștinii ortodocși pe rit vechi din Republica Moldova au sărbătorit Nașterea Domnului. Cu ocazia acestui eveniment, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a transmis un mesaj video în care apare și mama sa.
„Fie că sărbătoriți Crăciunul pe 25 decembrie, fie pe 7 ianuarie, vă doresc să aveți cât mai multe momente de liniște sufletească, de împlinire și încredere în viitor. Să avem grijă de cei din jur, să ne tratăm unii pe alții cu bunătate, să ne deschidem inimile spre bună înțelegere și solidaritate. Bucurați-vă unii de alții de Crăciun și cât mai des în noul an”, a transmis Maia Sandu.
Crăciunul pe stil vechi, Sărbătoarea Nașterii Domnului, este marcat de creștinii pe stil vechi din Republica Moldova pe 7 ianuarie.
Tradițional, creștinii merg la biserică, iar mai apoi se adună împreună cu familia la masa de sărbătoare pentru a marca Nașterea Domnului Iisus Hristos. În această zi, la fel ca în ziua de 25 decembrie, când a fost sărbătorit Crăciunul pe stil nou, colindătorii vin pe la casele oamenilor pentru a vesti Nașterea Domnului, iar gospodinele îi răsplătesc cu dulciuri, fructe sau bani.