CASA: Electrocasnicele care se curăță singure

CASA: Electrocasnicele care se curăță singure

Cuptorul care se curăţă singur sau plita care rămâne rece în timpul funcţionării sunt două dintre ofertele noi lansate în România.

Producătorii scot pe piaţă din ce în ce mai multe produse care, pe lângă faptul că au multe funcţii şi uşurează munca în bucătărie, sunt şi foarte economice. Bosch şi Siemens au lansat recent şi în România cuptorul care se curăţă singur, plita care rămâne rece când funcţionează şi hotele ultrasilenţioase.

Cuptoare glisante şi plite care se pot programa

Un nou tip de cuptor lansat de Bosch este capabil să ofere rapid reţeta dorită, dar are şi „capacitatea” să se cureţe singur. „În cadrul procesului de piroliză, cuptorul se încălzeşte până la 480 ºC. Resturile din tavă şi din cuptor sunt transformate în cenuşă. Nu mai este necesară curăţarea greoaie şi care îţi ia atât de mult timp”, spune Daniel Voicilă, product trainer pentru electrocasnicele de la Bosch şi Siemens.

Ne puteți urmări și pe Google News

În funcţie de aparat, cuptorul dispune de 10, 40 sau 68 de programe. Datorită uşii cu deschidere glisantă, care funcţioneză asemenea unui sertar, nu mai este nevoie să introduceţi mâna în cuptorul încins. Nivelul de preparare poate fi controlat foarte uşor, iar atunci când doriţi să stropiţi friptura, aveţi ambele mâini libere.

Noile plite cu gaz ajunse şi la noi sunt dotate cu sistem de comandă „Main switch”: printr-o singură apăsare a întrerupătorului general puteţi închide toate arzătoarele în acelaşi timp, rapid şi sigur.

Plitele electrice cu sistem de comandă „DirectSelect” permit activarea zonelor de gătit şi setarea temperaturii printr-o simplă atingere. Iar cu ajutorul inducţiei, gătiţi mai repede decât cu gaz.

Căldura este instantanee, poate fi reglată fin, iar atunci când este închisă, zona se răceşte imediat. Căldura se generează direct la baza vasului de gătit şi nu pe suprafaţa de gătire. Astfel, plita rămâne rece chiar şi în timpul funcţionării, iar gătitul devine mai sigur.

În plus, chiar dacă mâncarea dă pe dinafară atunci când gătiţi, nu se mai arde şi poate fi curăţată ulterior cu uşurinţă.

Hote ultrasilenţioase

Şi hotele nou lansate sunt din ce în ce mai inteligente. Puteţi alege dintre hotele murale, cele tip insulă sau telescopice. Filtrele cu cărbune activ înlătură complet mirosurile neplăcute din bucătărie. Izolaţia fonică şi circulaţia optimizată a aerului asigură o funcţionare extrem de silenţioasă a hotei.

Maşini de spălat vase Bosch Active- Water, recent lansate şi la noi, sunt cele mai economice din lume. Dacă modelele anterioare erau proiectate pentru 12 seturi de veselă, în maşinile de spălat vase ActiveWater cu raft Vario intră 14 seturi de veselă.

Astfel, la un consum de 10 litri de apă şi 0,98 kWh per ciclu de spălare, economia per set ajunge la 29% pentru apă şi respectiv 20% pentru energie electrică. „Şi Siemens a scos pe piaţă noi maşini de spălat vase care au programe de spălare rapidă, care reduc timpul de spălare cu până la 50%”, adaugă Daniel Voicilă.