Cartofi copți cu sos de smântână și usturoi. Un fel de mâncare sățios, gustos și ușor de preparat

Cartofi copți cu sos de smântână și usturoi. Un fel de mâncare sățios, gustos și ușor de preparatSursa foto: Pixabay

Prăjiți sau copți, cartofii sunt preferați de toată lumea. Fie că alegi să îi prepari pentru prânz sau cină, aceștia sunt sățioși și nu va fi necesar să îi servești alături de friptură. În zilele aglomerate, pregătirea cinei poate reprezenta o adevărată provocare. Această rețetă te poate salva în astfel de situații.

Cartofi copți cu sos de smântână și usturoi

Pentru a evita să îi savurezi prăjiți, variantă în care au un aport caloric mare, cartofii la copți pot fi cina perfectă. În plus, timpul de gătire va fi unul mult mai scurt, iar întreaga familie se va putea bucura de un preparat delicios.

Ingredientele necesare:

  • 3 cartofi mari
  • 5 linguri de smântână cu 30% grăsime
  • o jumătate de legătură de pătrunjel
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper

Cum procedezi

Cartofii se spală sub jetul de apă și se elimină eventualele impurități. În acest proces poți folosi un burete de bucătărie sau o lavetă curată. Aceștia se pun la scurg se apă și se înțeapă cu ajutorul unei furculițe.

Cartofi

Sursa foto: Pixabay

Fiecare cartof se învelește separat în hârtie de copt sau folie de aluminiu și se așează într-o tavă. Aceasta se introduce la cuptorul încins la 200 de grade.

Cum prepari sosul de smântână

Acești cartofi se pot servi cu diferite sosuri sau chiar cu friptură. O variantă delicioasă este sosul de smântână și usturoi preparat în casă.

Smântâna se pune într-un bol cu pereții înalți, iar deasupra se adaugă usturoiul mărunțit, sarea și piperul. Pentru a-l amesteca poți folosi blenderul. După ce sosul a căpătat consistența cremoasă, deasupra se adaugă pătrunjelul tocat.

Salată de cartofi cu ceapă

Cartofii copți sunt ideal de servit calzi. Pentru a evita să-i arunci pe cei care s-au răcit, poți prepara o salată gustoasă cu ceapă roșie, ulei de măsline și cartofi.

Chiar dacă sunt reci, aceștia se tăie în cubulețe, iar peste ei se pune ceapa tocată mărunt, o lingură de ulei de măsline, sare și piper.