Carnea de miel a ajuns un lux pentru români. Preţurile au sărit în aer. Veste cruntă în Săptămâna Mare

Carnea de miel a ajuns un lux pentru români. Preţurile au sărit în aer. Veste cruntă în Săptămâna Mare Sursa: Facebook

Carnea de miel este cel mai cumpărat produs de Paște. Cu toate acestea, mulți români își permit cu greu să achiziționeze o bucățică în acest an. Kilogramul de miel se vinde în Săptămâna Mare cu 60 de lei.

În perioada în care românii se grăbesc să cumpere carne de miel, producătorii măresc prețurile excesiv. Produsul a ajuns să fie 60 de lei pe kilogram, cu o săptămână înainte de marea sărbătoare. Este cu 50% mai scump faţă de anul trecut. Cu toate astea, mielul costa 50 de lei pe kilogram acum câteva zile.

Prețul unui kilogram de miel a explodat înainte de Paște. Suma pe care românii trebuie să o scoată din buzunar variază de la un magazin la altul, dar s-au observat scumpiri uriașe față de anii trecuți.

În această perioadă, oamenii își fac lista de cumpărături și se grăbesc să achiziționeze tot ce au nevoie pentru o masă pe cinste. Preturile i-au făcut pe aceștia să renunțe la majoritatea alimentelor pe care le mâncau de Paște cu familia și apropiații. Multe persoane au preferat să nu mai facă rețetele specifice de sărbători și să cumpere cele mai ieftine produse.

Ne puteți urmări și pe Google News

Românii vor avea parte de cel mai scump Paște de până acum. Pentru a pune pe masă câteva preparate, aceștia trebuie să scoată din buzunar sume uriașe. Preţul unui kilogram de cartofi a crescut în ultimul an cu 36%. Uleiul s-a scumpit şi el cu 32%.

Cel mai scump Paște din România

Cu doar câteva zile înainte de Paşte, carnea de miel a ajuns în unele piețe la 40-45 de lei kilogramul, faţă de 30-35 de lei, anul trecut. În supermarketuri sau la măcelăriile de lux, prețul mielului sare de 55-59 de lei pe kilogram.

Telemeaua de oaie costă în unele pieţe la 40-43 de lei kilogramul. Românii ajung să dea peste 100 de lei pentru o bucățică de brânză și de miel. Cozonacul sau pasca joacă un rol important de Paște. Preturile la aceste produse au crescut considerabil față de anul trecut.

Românii care vor să guste o pască trebuie să plătească 70 de lei. Preţul poate ajunge și la 200 de lei în funcţie de gramaj, incrediente sau de locație. Un cozonac mic costă peste 45 de lei și poate crește până la 150 de lei, în funcţie de umplutura folosită.

Cu toate că autoritățile au luat o serie de măsuri prin care să-i ajute pe români, aceștia nu vor beneficia de bani în plus în perioada sărbătorilor de primăvară, potrivit a3.