Evenimentul Zilei > Actualitate > Carmen Dan, mutare surpriză la DGA. NOUL ȘEF a fost DEMNITAR ANAF
Carmen Dan, mutare surpriză la DGA. NOUL ȘEF a fost DEMNITAR ANAF

Carmen Dan, mutare surpriză la DGA. NOUL ȘEF a fost DEMNITAR ANAF

Ministrului afacerilor interne, Carmen Dan l-a împuternicit la șefia DGA pe un ofițer care a fost demnitar ANAF. Comisar-șef de poliție Valentin Constantin este analist de informații și a participat la misiunea UE în Kosovo (EULEX) între anii 2013 – 2016 ca și expert în extremism religios, criminalitate economic--financiară, criminalitate organizată, terorism și migrație ilegală.

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, comisar – șef de poliție Valentin Claudiu Constantin a fost împuternicit director general al Direcției Generale Anticorupție, transmite MAI.

Noul șef al DGA este ofițer anticorupție dar, din martie 2017, a desfășurat activități cu caracter temporar la Agenția Națională de Administrare Fiscală în calitate de secretar general adjunct.

Absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, noul director al D.G.A. și-a început cariera în M.A.I. în anul 2002 ca investigator la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, ulterior specializându-se în analiza informațiilor în cadrul Direcției de Investigații Criminale a I.G.P.R. și în cadrul DGA.

Ofițerul a participat la Misiunea Uniunii Europene în Kosovo (EULEX) între anii 2013 – 2016, respectiv 2008 – 2010 unde s-a ocupat de analiza informațiilor privitoare la extremism religios, criminalitate economico-financiară, criminalitate organizată, terorism și migrație ilegală, așa cum reiese din CV-ul său.

Funcția de director general al DGA a rămas vacantă după ce fostul șef, chestorul principal de poliţie Alexandru Cătălin Ioniță, a fost împuternicit inspector general al Poliției Române.