Care sunt semnele prin care îți poți da seama dacă ai fost infectat cu Covid-19 fără să știi

Care sunt semnele prin care îți poți da seama dacă ai fost infectat cu Covid-19 fără să știi Sursa: arhiva EVZ

Cu toții suntem familiarizați cu cele mai comune simptome ale virusului Covid-19, dar există câteva semne care pot indica că ați contactat anterior virusul fără să știți.

Până în aprilie 2020, aproape toată lumea era atentă dacă temperatura corpului crește, dacă apare tusea și dacă apare o schimbare sau pierdere a gustului și a mirosului, dar testele au devenit mai ușor disponibile pentru a ne confirma sau ne a atenua temerile.

Epidemiologul Tony Blakely de la Școala de Sănătate a Populației și Sănătății Globale din Melbourne a declarat pentru ABC News că, de obicei, funcționează pe baza ipotezei că pentru fiecare persoană care este testată pozitiv pentru Covid-19, se estimează că există alte patru infecții care nu sunt incluse în statistici.

O situație în care cazurile pozitive ar fi putut fi ratate a fost la sfârșitului anului 2019 și începutul anului 2020. Deoarece nu este neobișnuit să răcești iarna, multe persoane ar fi putut avea simptome, fără să își dea seama că este vorba despre infecția cu Covid-19. Dacă îți amintești că ai avut o răceală puternică sau de lungă durată în acea perioadă, este posibil să fi fost infectat cu Covid-19.

Ne puteți urmări și pe Google News

Posibile simptome

Dacă ai suferit de dificultăți de respirație sau de tuse persistentă ar putea fi, de asemenea, indicatori ai virusului, WebMD observând că lipsa respirației poate fi simțită pentru unii ca anxietate sau un atac de panică, dar în acest caz este vorba despre simptome de lungă durată.

Conjunctivita, lăcrimarea ochilor sau vederea încețoșată pot fi un simptome ale virusului, conform WebMD, la fel ca și o senzație de disconfort apărută în piept sau senzația că inima îți bate repede. Efectele asupra inimii pot continua chiar și după ce virusul este eliminat din organism și pot fi vizibile până la două săptămâni în cazurile ușoare.

Un alt simptom pe care este posibil să-l fi experimentat dacă ați avut Covid-19, fără să știți, este oboseala – deși dacă ați avut o singură noapte dificilă, probabil că nu ați avut probleme în acest sens.

Testele de anticorpi pot fi efectuate pentru a determina dacă un pacient a avut Covid-19 în ultimele luni, deși Lawrie Bott, președintele Colegiului Regal al Patologilor din Australia, a declarat pentru ABC că „infecția anterioară nu poate fi confirmată sau infirmată în mod concludent”, potrivit Uniland News.