Care sunt motivele pentru care te trezești cu dureri de cap

Care sunt motivele pentru care te trezești cu dureri de cap Sursa: arhivă EVZ

Durerile de cap de dimineață pot apărea dacă suntem deshidratați, ceea ce poate fi uneori rezultatul consumului a prea mult alcool sau chiar a statului la soare prea mult timp. Durerile de cap matinale sunt frecvente și pot apărea dintr-o varietate de motive, dintre care multe nu sunt grave.

Dureri de cap matinale

Durerea persistentă în majoritatea dimineților poate fi un potențial indicator al unei probleme de bază. Cel mai bine este să știți ce ar putea însemna și să vedeți dacă trebuie să discutați cu un expert despre asta. Durerile de cap migrenoase sunt adesea descrise ca durere puternică, pulsantă, iar persoanele care suferă de ele se simt adesea distruse. O durere de cap sinusală, cauzată de obicei de o infecție sau boală, se concentrează în general în jurul nasului, ochilor sau frunții.

Cercetările au descoperit că durerile de cap dimineața pot fi cauzate și de tulburări de ritm circadian, adică atunci când „ceasul corporal” este schimbat, cum ar fi din cauza muncii în schimburi. Din cauza nealinierii dintre ceasul natural al corpului și atunci când dormi de fapt, este posibil să nu dormi suficient, ceea ce poate declanșa o durere de cap când te trezești.

Acest lucru, precum și alergenii din dormitor sau dormitul într-o cameră rece, pot înrăutăți calitatea somnului. Insomnia este unul dintre principalele cauze ale migrenei matinale. Afecțiunea vă poate împiedica să vă odihniți suficient, ținându-vă treaz când încercați să adormiți, trezindu-vă odată ce adormiți și provocând un somn agitat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Apneea în somn

Alte probleme legate de somn, cum ar fi narcolepsia, somnambulismul, schimbările bruște ale programului de somn - cum ar fi somnul excesiv sau pierderea somnului - pot contribui la durerile de cap.

Durerile de cap matinale sunt un semn de avertizare al stării apnee în somn, pe care mulți oameni nu își dau seama că o au. Această condiție face căile respiratorii să se îngusteze în timpul nopții, oprind temporar respirația. Acest lucru provoacă dureri de cap și oboseală a doua zi, precum și sforăit în timpul nopții, potrivit The Sun.