Evenimentul Zilei > Social > Care sunt băuturile alcoolice care îți sunt benefice. Fac sistemul imunitar mai eficient
Care sunt băuturile alcoolice care îți sunt benefice. Fac sistemul imunitar mai eficient

Care sunt băuturile alcoolice care îți sunt benefice. Fac sistemul imunitar mai eficient

Există câteva băuturi care îți pot fi benefice. Spre exemplu, o cană de lapte zilnic reduce riscul de diabet de tip 2 cu zece la sută, a arătat un studiu.

Studiile pe șoareci arată că doze mici de alcool, ca cele din bere, fac sistemul imunitar mai eficient. Vinul roșu are niveluri mai ridicate de resveratrol, care poate ajuta la prevenirea deteriorării vaselor de sânge și la reducerea colesterolului și a cheagurilor.

În comparație cu berea și cidrul, care au un conținut mai mare de histamină datorită procesului lor de fermentare, sucul de roșii poate fi mult mai benefic. De asemenea, acesta ține cancerul de sân la distanță. Creșterea aportului de fructe roșii crește nivelul de adiponectină, un hormon despre care se crede că protejează împotriva bolilor.

Beneficiile băuturilor

Consumatorii obișnuiți de cafea au cu 17% mai puține șanse să moară tineri. Experții de la Universitatea Southampton au descoperit cum compușii naturali din cafea îmbunătățesc funcția ficatului și întăresc sistemul imunitar.

Ceaiul negru poate alunga răceala si gripa, deoarece conține flavonoide care susține funcția imunitară sănătoasă. Consumul a două sau mai multe căni de ceai pe zi previne o moarte prematură cu 13%, a arătat un studiu al Biobankului din Marea Britanie, potrivit The Sun.