„La Tribunalul și Curtea de Apel Cluj, mapele profesionale ale judecătorilor secțiilor penale sunt goale. Chiar dacă, în mod normal, judecătorii ar trebui să judece dosarele în funcție de specializarea și formarea lor profesională, magistrații judecă de-a valma orice cauză. La Curtea de Apel Cluj toți judecătorii secției penale sunt posesorii unei decizii interne, emise de șeful instanței, Denisa Bâldean, care le dă undă verde să judece orice cauză, indiferent că este vorba de corupție sau de infracțiuni cu violență. Formarea profesională continuă a magistraților clujeni este inexistentă.

În cadrul marilor instanțe clujene, Curtea de Apel Cluj și Tribunalul Cluj nu există nicio situație care să arate cursurile de formare profesională sau specializările pe care magistrații clujeni ar trebui să le urmeze de-a lungul carierei lor.

Punctul fierbinte al acestei hibe îl reprezintă cazurile de corupție care ar trebui să fie judecate de complete specializate. Pe lângă faptul că în cele două instanțe clujene nu există complete specializate care să judece dosarele de corupție, formarea profesională a judecătorilor este o nebuloasă”, scrie Gazetadecluj.

Potrivit unui răspuns oficial ”Tribunalul Cluj nu păstrează o evidență a cursurilor de formare profesională și a seminariilor la care au participat judecătorii instanței, astfel, ne aflăm în imposibilitatea de a vă comunica informațiile solicitate”.

Te-ar putea interesa și: