Care e asemănarea dintre China și SUA? Bancul îngrozește America

Care e asemănarea dintre China și SUA? Bancul îngrozește America

Democrația pare pe ducă în Statele Unite ale Americii. Regulile au început să le facă giganții internetului, pe care nu i-a ales nimeni. Cât de gravă este situația aflăm dintr-un superb editorial scris de Vivek Ramaswami pe site-ul Fox news.

Care e asemănarea dintre China și SUA.  Luna trecută, liderul chinez Xi Jinping se pare că l-ar fi făcut să dispară pe cel mai bogat om din China, Jack Ma. În SUA, CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, l-a făcut pe președintele Statelor Unite să dispară. Ambele mișcări au fost dovezi de forță. Paralela dintre cele două situații ar trebui să-i facă pe americani să se cutremure.

Care e asemănarea dintre China și SUA

Giganții tehnologici din Silicon Valley precum Twitter și Facebook sunt acum, fără îndoială, cele mai puternice companii din istoria lumii. Compania olandeză a Indiilor deținea o armată privată, dar tot nu putea controla ceea ce oamenii spuneau și citeau.

Președintele Trump nu mai are acces nici la codurile nucleare, nici la contul de Twitter. Dar noua noastră clasă de monarhi corporativi controlează și acum dacă și ce pot americanii să audă de la orice președinte ales în mod democratic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marile companii, "tentacule ale statului"

Aceasta este puterea Leviatanului în secolul XXI, mult mai insidioasă decât orice își imagina Thomas Hobbes. Este căsătoria amenințătoare dintre marele guvern și marile afaceri, prin care corporațiile încep să funcționeze ca tentacule ale statului.

Istoria secretă a PCR. Dej a dat o masă pentru asasinarea rivalului său

Este nașterea „capitalismului trezit” (woke) - un amestec toxic între progresism și încercarea de a obține un profit cât mai mare. Este o revoluție culturală implementată nu numai de politicieni, ci și de liderii marilor corporații .

În realitate, gigantii corporativi din Silicon Valley fac efectiv munca marilor guverne sub acoperirea întreprinderii private pentru a se sustrage constrângerilor constituționale. Iată cum funcționează jocul.

Care e asemănarea dintre China și SUA? Marile companii au imunitate

În primul rând, Congresul a înzestrat Big Tech cu privilegiul corporativ special al secțiunii 230 din Legea privind decența în comunicații. Privilegiul absolvă  companiile de tehnologie de orice răspundere pentru cenzurarea sau reglementarea în alt mod a conținutului postat de utilizatori.

În al doilea rând, congresmenii democrați au amenințat aceleași companiim la audierile din ultimul an. Le-au pus în vedere că, dacă nu vor elimina „discursul de ură” al naționaliștilor albi, vor fi pedepsiți. În al treilea rând, parlamentarii democrați au felicitat companiile de socializare când acestea au cenzurat conținut care nu le plăcea.

În al patrulea rând, bineînțeles, miliardarii din Silicon Valley au adus contribuții fabuloase la campaniile acelorași  candidați democrați, ca o demonstrație de bună credință și pentru a le reaminti acestora cine deține cu adevărat puterea,

Mariajul dintre bani și politică

În 2020, „păstrarea banilor în afara politicii” a încetat să mai fie o mantră progresistă. În schimb, îmbinarea profiturilor cu politica a devenit noua cale a acestei alianțe. În consecință, am trecut de la un guvern federal cu trei ramuri la unul cu sediul în Silicon Valley și o filială în Washington D.C. , Nu există limite constituționale pentru Jack Dorsey sau celălalt mare CEO, Mark Zuckerberg de a Facebook.

Sperăm că victoriile în instanță împotriva acesteii noi clase conducîtoare vor genera o renaștere culturală care va restabili dreptul la cuvânt  al fiecărui american.

Marea provocare pentru mișcarea conservatoare de astăzi nu este combaterea guvernului care se amestecă prea mult în viața cetățeniilor.  Trebuie să fie dezmembrate forțele puternice ale marilor guverne din sectorul privat. Vă pot concedia, vă pot murdări reputația, vă pot radia de pe Internet și vă pot anula identitatea. Puteți fie să vă spuneți liber gândul, fie să vă bucurați de confortul vieții moderne. Dar nu le mai poți face pe aîn mândouă în siguranță.

Istoria secretă. Au românii vocația trădării? Ce spun germanii

Soluțiile conservatoare trebuie să fie prudente, nu doar reacționare. Abrogarea secțiunii 230 ar fi un avantaj pentru Big Tech pe termen lung. Statutul a fost o greșeală gravă, dar abrogarea acestuia ar împuternici, pur și simplu titanii din Silicon Valley împotriva întreprinderilor mici, deoarece companiile mai mari au bani să suporte răspunderea juridică.

Primul pas potrivit ar fi să se lucreze prin ultimul bastion instituțional în care putem avea încredere - sistemul judiciar american. Trebuie să demonstrăm că acțiunea statului, îmbrăcată sub forma afacerilor private, este tot o acțiune a statului. Iar primul amendament se aplică cenzurii Big Tech, după cum arată precedentele de la Curtea Supremă.

Care e asemănarea dintre China și SUA

Sperăm că victoriile în fața instanței împotriva noii clase a decidenților vor genera o renaștere culturală care va restabili dreptul la cuvânt al oricărui american, atât la locul lui de muncă, cât și pe internet.

Fără îndoială, acest lucru va fi dificil de înghițit atât pentru conservatorii populisti, cât și pentru conservatorii clasici ai pieței libere. Problema acum nu mai est Big Government; este complexul industrial-woke. Înfrângerea acestui monstru ar trebui să fie provocarea definitorie a noii mișcări conservatoare.

Dacă reușește această încercare, premiul  va fi o renaștere a adevăratei democrații și a adevăratului capitalism în America. Pentru a le salva pe amândouă, trebuie să ne despărțim una de cealaltă. Liderii care vor ajuta Partidul Republican să înțeleagă această nouă realitate vor deține cheile viitorului Grand Old Party (Partidul Republican) - și, mai important, al viitorului SUA, scrie Vivek Ramaswami pe site-ul Fox News

Alain Delon e devastat! A murit cea mai importantă femeie din viața lui

.