Capitala Franței s-ar putea închide. Situația este disperată la Paris

Capitala Franței s-ar putea închide. Situația este disperată la Paris

Începând de luni, capitala Franței ar putea intra în stare de alertă maximă în contextul pandemiei de coronavirus, dacă autoritățile nu constată o îmbunătățire a situației epidemice până duminică.

Orașul Paris şi suburbiile sale ar putea intra, începând de luni, în stare de alertă maximă pentru epidemia de coronavirus, dacă se confirmă avansarea epidemiei în regiune. Anunțul a fost făcut, joi, de ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, conform AFP.

Astfel, potrivit sursei citate, capitala franceză şi suburbiile sale au „depăşit cele trei praguri care pot corespunde zonei de alertă maximă”, a declarat ministrul Véran, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Dacă acest lucru se confirmă, nu am avea altă opţiune decât să plasăm Parisul şi suburbiile sale în alertă maximă şi aceasta de luni”, a precizat ministrul francez. El a precizat că situaţia va fi revizuită duminică, înainte de adoptarea unei decizii finale. În cazul în care situația se menține la un nivel critic, vor fi adoptate alte măsuri foarte dure.

Ne puteți urmări și pe Google News

Olivier Véran a făcut un nou apel la cetățeni să fie prudenți și să evite să se expună pentru că numai prin efortul tuturor poate fi încetinită răspândirea virusului.

„Suntem într-o fază de agravare a circulației virusului de câteva săptămâni care poate pune în pericol sistemul nostru de sănătate și împotriva căreia trebuie să acționăm. Vom dubla eforturile în perioada imediat următoare și vom lua inclusiv măsuri restrictive. Pentru ca ele să fie acceptate și respectate, francezii trebuie să le înțeleag, iar aici rolul aleșilor locali este major. Dacă însă colaborarea cu aleșii locali nu duce la o deplină convergență de vederi, statul își asumă răspunderea să ia măsurile care se impun pentru a proteja interesele cetățenilor”, a declarat ministrul francez.

În regiunea pariziană situația este îngrijorătoare: 30% din paturile de reanimare sunt ocupate de bolnavi COVID.

Franţa îşi ia toate măsurile pentru a evita un al doilea blocaj din cauza noului coronavirus, care ar putea afecta puternic economia. Specialiștii se tem că într-o asemenea situație, șomajul ar atinge cote alarmante. Banque de France estima, încă din 23 septembrie, înainte ca autoritățile să anunțe noi măsuri de restricție sanitară, că vor fi desființate 800.000 de locuri de muncă până la sfârșitul anului.

S-au făcut toate calculele! Ei sunt marii profitori ai majorării pensiilor!

România se împrumută cu disperare. Încă un miliard, pe datorie. Ce spune Câțu