Un avion de vânătoare sparge bariera sunetului la Paris. Un zgomot puternic, care a putut fi auzit spre sfârşitul dimineţii de miercuri în Paris şi regiunea Ile-de-France, a fost cauzat de un avion de vânătoare care a depăşit bariera sunetului, a anunţat Prefectura de Poliţie din capitala Franţei.

Un zgomot puternic auzit cu puțin înainte de prânz în capitala Franței a ridicat multe întrebări

Mulți parizieni și locuitori din Île-de-France au auzit miercuri un zgomot asemănător unei explozii puternice. A fost de fapt un avion de vânătoare care a rupt bariera sunetului, ca parte a unei misiuni de interceptare. Aeronava cu pricina era un avion de transport, care a fost apoi autorizat pentru a relua zborul.

Zgomotul în cauză, auzit cu puţin timp înainte de ora prânzului, a generat numeroase reacţii şi întrebări pe reţelele de socializare: Nu s-a produs o explozie, au scris pe Twitter reprezentanţii Prefecturii de Poliţie din Paris, care au îndemnat populaţia să nu aglomereze liniile telefonice ale serviciilor de urgenţe.

Zgomotul a fost auzit şi în afara Parisului

Zgomotul a reverberat şi dincolo de Paris, fiind auzit în mai multe departamente din Region Parisienne. El i-a întrerupt pentru câteva secunde şi pe doi jucători de tenis care se înfruntau în turneul Roland Garros, Stanislas Wawrinka şi Dominik Koepfer.

Potrivit presei franceze unda de şoc a zguduit geamurile clădirilor din Paris, a făcut ca păsările să zboare speriate la altitudine mare şi a fost auzită în fiecare zonă a oraşului.

Deocamdată nu este cunoscut motivul pentru care un avion de vânătoare a zburat pe deasupra Parisului. Un purtător de cuvânt al ministrului Apărării a confirmat că a fost vorba despre un „boom sonic”, însă nu a dorit să facă alte comentarii.

Atmosfera din Paris este tensionată după atacul comis cu un satâr, vineri, în faţa fostului sediu al săptămânalului de satiră Charlie Hebdo. Alerta a fost declanșată de poliția aeriană, informează europe1.fr.