Joi, Mirel Palada se învârtoşa la Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, care amintise cum Victor Ponta „i-a apărat public fără nicio ezitare pe colegii de partid chemaţi în faţa justiţiei". „Îi cerem domnului Bogdan Oprea să nu mai aibă reacţii şi comentarii politice din funcţia sa de purtător de cuvânt al instituţiei Preşedinţiei. Declaraţiile sale de astăzi sunt inacceptabile pentru funcţia pe care o ocupă”, s-a manifestat Palada în apărarea şefului.

Vineri, însă, după nici 24 de ore, inacceptabilul a devenit perfect acceptabil. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a publicat pe platforma de bloguri de la Adevărul un text care poate fi perceput ca tehnic, imparţial şi obiectiv doar dacă simţul realităţii este puternic alterat.

„Din păcate, ştim prea bine că d-nul Băsescu nu va pleca de pe scaunul puterii. Se va agăţa cu disperare de poziţie până în ultimul moment, până la ultima tranşee. (…) Dar de fapt dânşii nu vor dreptate. Pentru dânşii, pentru Băsescu şi Macovei şi Udrea şi toţi din zona aceea de justiţiari de mucava, tema anti-corupţiei nu este decât o unealtă electorală. Dreptate să fie, dar nu pentru căţei. Să lovească ciocanul necruţător al legii, dar doamnă justiţie, cu respect vă rugăm: nu dintre ai noştri. Uite pe nasoii ăia care întinează nobilele idealuri ale corupţiei. Dar vă rugăm noi: nu pe noi. Noi suntem cinstiţi şi puri. Doar frati-meu e un penal. Eu nu. Eu n-am făcut nimic. Mai lasă-mă un pic, că mi se zgâlţâie scaunul. Nu mă scutura, că ameţesc”, a combătut aprig Palada.

Că veni vorba de amețeală, tocmai zărim cui i se învârte capul abitir. De data aceasta nu de la propriile mâini, după cum s-a văzut în direct pe la televiziuni, și nici de la eforturile de aprofundare a limbii elfilor. Trebuie să fie ceva matrafoxeală pe la mijloc, altfel nu se poate pricepe deloc cum este posibil să te sucești atât de radical de la o zi la alta, într-una să condamni comentariile politice făcute în funcții publice, iar în cealaltă să le practici plin de zel tu însuți.

Sigur, Mirel Palada ar putea spune că a conceput acest text agitator în calitatea sa de simplu cetățean pasionat de filme cu vrăjeli. Doar știm cu toții că dedublarea este un procedeu foarte drag șefului de la Guvern, nu strică niciodată câte un compliment. Însă, ce să vezi, materialul propagandistic din Adevarul este însoțit de titulatura ”consilier de stat”.

Acum, ce-ar putea să mai pretindă Palada? Foarte probabil că el a gândit rațional, ca un consilier de stat, în limba elfă însă l-a afectat anturajul și a ieșit ceva cu limbi. Deși mult mai mult l-ar avantaja să se declare matrafoxat, ar avea șanse să pară mai normal.