Evenimentul Zilei > Actualitate > Cantităţile mari de sare duc la cancer de stomac. Ce alimente le conţin în cantităţi uriaşe
Cantităţile mari de sare duc la cancer de stomac. Ce alimente le conţin în cantităţi uriaşe

Cantităţile mari de sare duc la cancer de stomac. Ce alimente le conţin în cantităţi uriaşe

Reprezentanţii Centrului Mondial de Cercetare a Cancerului trag un semnal de alarmă cu privire la alimentele care conţin cantităţi mari de sare şi la efectele dăunătoare pe care le au asupra organismului uman, scrie BBC.

Mezelurile, snacks-urile şi unele conserve conţin cantităţi uriaşe de sare, care odată ajunse în organism favorizează apariţia cancerului de stomac.
O linguriţă de sare pe zi

În mod normal, cantitatea de sare de care are nevoie în fiecare zi organismul uman este de 6 grame, echivalentul unei linguriţe, însă majoritatea oamenilor consumă mult mai mult de atât.
Consumul unei cantităţi mari  de sare duce în timp la degradarea stării de sănătate prin apariţia bolilor de inimă, a accidentelor vasculare cerebrale şi la apariţia tensiunii arteriale. Cea mai gravă complicaţie a consumului excesiv de sare este cancerul de stomac, care de cele mai multe ori este descoperit în stadii avansate.
„Cancerul de stomac este foarte dificil de tratat pentru că cele mai multe cazuri sunt detectate când boala este deja bine stabilită”, a declarat directorul de comunicare de la Centrul Mondial de Cercetare a Cancerului, Kate Mendoza.
Se ajunge la un consum foarte mare de sare deoarece cantitatea pe care ar trebui să o adăugăm alimentelor este conţinută – încă de la fabricare- de acestea. Din acest motiv, oamenii de ştiinţă cer autorităţilor să precizeze clar pe etichete cantităţile de sare pe care le conţin produsele.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: