Premierul Ludovic Orban a declarat că, medicii epidemiologi estimează că vârful pandemiei va fi în jurul datei de 1 mai, iar după acel moment numărul îmbolnăvirilor va scădea.

„Estimările epidemiologilor arată că vârful epidemiei va fi în jurul zilei de 1 mai, după care se vor diminua numărul de cazuri noi, iar în funcție de evoluție vom lua măsurile pentru revenire la normalitate”, a anunțat Ludovic Orban.

El a precizat că în funcție de ceea ce se va întâmpla în continuare, dacă populația va continua să respecte restricțiile impuse de autorități, se va lua și o decizie în ce privește relaxarea măsurilor.

„Nu trebuie să apară această relaxare, chiar dacă ţinem sub control răspândirea virusului. (…) Suntem departe de momentul în care să ne relaxăm, îi rog pe români să mai reziste, să respecte condiţiile de izolare, de distanţare fizică, regulile stabilite”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban a precizat că în acest moment epidemia se află pe un plafon, ceea ce înseamnă că numărul cazurilor înregistrate se menține constant, în fiecare zi.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a precizat că în următoarele două sau trei săptămâni, numărul cazurilor de contaminare cu coronavirus va crește, la fel ca și numărul deceselor, urmând să fie atins vârful de pandemie.