Evenimentul Zilei > Actualitate > Când se încheie pandemia. Estimarea ministrului Sănătății
Când se încheie pandemia. Estimarea ministrului Sănătății

Când se încheie pandemia. Estimarea ministrului Sănătății

Vârful epidemiei de coronavirus se va înregistra în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie, estimează ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Potrivit afirmațiilor sale, finalul actualei crize ar putea surveni la sfârșitul lunii mai.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat la TVR1 că punctul culminant al epidemiei de coronavirus va fi înregistrat undeva în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie, iar finalul acesteia ar putea veni undeva pe la sfârșitul lunii mai.

„Vârful epidemiei va fi în a doua jumătate a lunii aprilie. Va fi mai ascuțit sau nu, depinde de ce vom face. Poate vor fi 10.000 de cazuri, poate vor fi 15.000 de cazuri. Pot fi cazuri ușoare și medii, pot fi și decese”, a estimat Nelu Tătaru.

Ministrul a precizat că la aproximativ două săptămâni după înregistrarea vârfului, pe finalul lunii mai, am putea asista la atenuarea epidemiei și la o relaxare a restricțiilor adoptate de autorități.

„La aproximativ două săptămâni de la trecerea vârfului, pe final de mai, am putea asista la atenuarea epidemiei, ne putem aștepta la relaxare, dar cu anumite precauții, dacă numărul de cazuri noi va scădea și vor fi puține decese”, a spus Nelu Tătaru.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: