Pasionata de opera, Angela Merkel şi-a făcut apariţia într-un taior cu fustă lungă de culoare turcoaz, zâmbitoare,  la braţul soţului sau, Joachim Sauer.  Toată floarea politicii şi economiei germane a fost prezentă la celebrul festival de opera de la Bayreuth, din Germania.

Festivalul, dedicat exclusiv lui Richard Wagner, s-a deschis cu o nouă producţie "Tristan şi Isolda", pusă în scenă de Katharina Wagner, o strănepoata a compozitorului german. În vârstă de 37 de ani, ea a condus festivalul din 2009 împreună cu o sora vitregă mult mai în vârstă.

"Bild" şi "Der Spiegel" au scris că Merkel ar fi leşinat în timpul primei pauze a spectacolului, în timp ce stătea la masă la cafeneaua Festivalului. Primul ajutor i-ar fi fost acordat de preşedintele Bundestagului şi de ministrul Culturii. Purtătorul de cuvânt al Guvernului german a negat această informaţie.

Ulterior, cele două publicaţii au prezentat o altă versiune, conform căreia scaunul s-a rupt, având un picior slăbit. Angela Merkel nu a comentat incidentul, spunând că s-a simţit foarte bine în cafenea.