Evenimentul Zilei > Sport > Campionatul Mondial. O campioană europeană amenință FIFA că se va retrage de la turneul final din Qatar
Campionatul Mondial. O campioană europeană amenință FIFA că se va retrage de la turneul final din Qatar

Campionatul Mondial. O campioană europeană amenință FIFA că se va retrage de la turneul final din Qatar

Tot mai multe controverse există față de Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. O fostă campioană europeană a amenințat FIFA că are de gând să se retragă din competiție dacă nu i se va permite să poarte un anumit echipament.

Danemarca amenință conducerea FIFA că se va retrage de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Naționalei daneze i s-a interzis să poarte banderola „One Love”. Acest lucru i-a enervat pe oficialii federației nordice. Așadar, ei iau în calcul să ia o decizie drastică legată de parcursul echipei naționale la turneul final. În plus, danezii și-au retras sprijinul pentru Gianni Infantino, președintele FIFA. Federația daneză a anunțat că va renunța să îl mai susțină pentru un nou mandat în 2023. Mai mult decât atât, Danemarca ia calcul chiar o dezafiliere de FIFA.

„Nu e o decizie pe care o luăm acum, suntem clari de multă vreme asupra acestui aspect. Din luna august discutăm cu colegii din nordul Europei. Trebuie să evaluăm ce s-a întâmplat și să facem o strategie comună”, a declarat Jesper Moller, președintele federației daneze. Danemarca este o fostă câștigătoare a Campionatului European. Danezii au obținut titlul de campionaă europeană în 1992. De asemenea, la Euro 2020, echipa națională a Danemarcei a ajuns până în semifinalele turneului final, unde au fost învinși de Anglia cu 2-1.

Germania a contest decizia FIFA de a interzice banderola „One Love”

În plus, Danemarca nu este singura țară care contestă decizia FIFA. Nancy Faeser, ministrul de Interne al Germaniei, a purtat și el o astfel de banderolă la meciul dintre Germania și Japonia, scor 1-2. Oficialul german a recurs la acest gest în semn de protest față de decizia forului internațional de a interzice tuneul final din Qatar banderola „One Love”. Meciul dintre Germania și Japonia a reprezentat un alt șoc de la Cupa Mondială din Qatar după înfrângerea suferită de Argentina în fața Arabiei Saudite, 1-2.

De asemenea, au mai existat și alte țări care au vrut să poarte această banderolă. Este vorba de Olanda, Anglia, Belgia, Țara Galilor, Elveția și Franța. Echipele naționale au renunțat la această inițiativă să facă acest pas sub presiunea lui Infantino, notează Sport.ro.