Campionatul Mondial din Qatar. Câți bani vor încasa cele patru echipe rămase în joc

Campionatul Mondial din Qatar. Câți bani vor încasa cele patru echipe rămase în joc Sursa foto. Twitter

Victoria Marocului cu 1-0 în fața Portugaliei, în penultimul sfert de finală al Cupei Mondiale Qatar 2022, a însemnat că a treia echipă calificată în semifinale și-a asigurat unul dintre primele patru locuri la Cupa Mondială.

După meciurile din sferturi, Argentina, Croația, Maroc și Franța și-au asigurat locul în semifinalele care se vor disputa marți și miercuri. Marocul a devenit prima echipă africană care a ajuns în semifinale în istoria Cupei Mondiale, în timp ce Franța a învins Anglia cu 2-1 în ultimul sfert de finală.

Victoriile Argentinei și Croației în confruntările de vineri au definit adversarii din prima semifinală a Cupei Mondiale Qatar 2022, care va avea loc marți, 13 decembrie.

Cupa Mondială FIFA 2022 se apropie de faza decisivă. Dintre cele 32 de echipe care au luat startul în competiția celui mai important turneu de fotbal din Qatar, doar patru vor ajunge în semifinale. Câștigătorii sferturilor de finală se vor califica în semifinale, care vor avea loc pe 13 și 14 decembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul în care meciurile se termină la egalitate, se vor juca prelungiri. Dar dacă egalitatea nu poate fi restabilită, o lovitură de departajare va decide care echipă va trece în runda următoare, scrie Olympics.com.

Lupta pentru marele premiu de 42 de milioane de dolari din partea FIFA

Maroc, Croația, Argentina și Franța sunt naționalele care se vor lupta pentru trofeul Cupei Mondiale de fotbal. Doar prin calificarea în semifinale, cele patru reprezentative au deja din partea FIFA sume impresionante.

Echipa care va termina CM 2022 pe locul patru va primi un cec de 25 de milioane de dolari. Naționala de pe locul trei va încasa 27 de milioane de dolari, vicecampioana mondială va fi recompensată cu 30 de milioane de dolari, iar marea câștigătoare cu 42 de milioane de dolari.

Banii câștigați de celelalte naționale prezente în Qatar la CM 2022

Formațiile eliminate încă din faza grupelor au primit din partea FIFA câte 9 milioane de dolari. Vorbim aici despre următoarele naționale: Uruguay, Belgia, Germania, Danemarca, Mexic, Țara Galilor, Arabia Saudită, Ecuador, Iran, Tunisia, Costa Rica, Canada, Serbia, Ghana, Camerun și Qatar.

Țările eliminate în optim sunt care au plecat acasă cu câte 13 milioane de dolari. Se află pe această listă Spania, Elveția, SUA, Japonia, Coreea de Sud, Senegal, Polonia și Australia.

Naționalele care au părăsit Mondialul în sferturi vor fi recompensate cu câte 17 milioane de dolari, acestea sunt Brazilia, Olanda, Portugalia și Anglia.