Evenimentul Zilei > Social > Campania de vaccinare în România. Câte doze de vaccin au sosit de la cele trei companii. Informații de ultimă oră
Campania de vaccinare în România. Câte doze de vaccin au sosit de la cele trei companii. Informații de ultimă oră

Campania de vaccinare în România. Câte doze de vaccin au sosit de la cele trei companii. Informații de ultimă oră

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, a venit cu noi informații privind campania de vaccinare în România.

Campania de vaccinare în România. Câte doze de vaccin au sosit de la cele trei companii.  Dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat că, în România au ajuns până acum, de la debutul campaniei de vaccinare, 1.236.449 doze de vaccin de la cele 3 companii – Pfizer, Moderna si Astra Zeneca. Dintre acestea, 981.600 de doze au fost deja distribuite, iar 254.000 de doze se află în acest moment în stoc.

„În total, până la data de 9 februarie au fost recepţionate 1.236.449 de doze de vaccin, însumând dozele de la Pfizer, Moderna şi Astra Zeneca, dintre care au fost distribuite 981.610. La acest moment, stocul existent este de circa 254.839 de doze. Numărul total de doze recepţionate la data de 9 februarie de la compania Pfizer/BioNtech este de 1.076.849 de doze.

Stocul existent în acest moment este de circa 170.879. Vă reamintesc, urmează să sosească, probabil în cursul acestei seri sau, cel târziu, mâine dimineaţă, încă 35.100 de doze pentru centrele regionale de depozitare Timişoara şi Cluj. Care nu au putut ajunge din cauza vremii nefavorabile înregistrată în Germania”, a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Campania de vaccinare în România. Câte doze de vaccin au sosit de la cele trei companii

Medicul a adăugat că până la 9 februarie au fost recepţionate 78.000 de doze de la Moderna.

„Stocul existent la acest moment este de 37.460 de doze”, a precizat Gheorghiţă.

De la compania AstraZeneca au fost recepţionate în total 81.600 de doze într-o singură tranşă. Fiind distribuite deja 81.000 de doze către centrele regionale de stocare, a completat el.

„Şi se estimează că în data de 12 februarie vor ajunge încă 92.400 de doze în România de la AstraZeneca”, a mai precizat Gheorghiţă, într-o conferință de presă.