Evenimentul Zilei > Politica > Calculele PNL după mișcarea de forță a USR PLUS. Ce variantă este exclusă din start
Calculele PNL după mișcarea de forță a USR PLUS. Ce variantă este exclusă din start

Calculele PNL după mișcarea de forță a USR PLUS. Ce variantă este exclusă din start

În pofida reacției în forță a partenerului de coaliție după demiterea lui Vlad Voiculescu de către premier, PNL nu vrea să renunțe la actuala formula de guvernare. Dar în anumite condiții.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, miercuri, că exclude categoric un guvern minoritar, dar și o eventuală alianță cu principalul partid de opoziție, PSD.

„Unii au uitat ce înseamnă poziția de premier cu drepturi depline”, a adăugat Rareş Bogdan referitor la situația delicată în care a fost pus premierul de către USR.

Atacuri cu mănuși de catifea la USR: Unii au uitat sau nu au privit cu atenție…

Rareș Bogdan a declarat, miercuri după-amiază, la Digi24, că este nevoie mai mult ca oricând de responsabilitate, de „anularea tuturor orgoliilor și de a înțelege extrem de clar că PNL este un partid responsabil, că guvernarea României este făcută într-un parteneriat decisiv și salvator cu președintele României”.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PNL a explicat că unii ar trebui să știe cum funcționează un Guvern și ce înseamnă un premier. „În ultimele săptămâni unii au uitat sau nu au privit cu atenție ce înseamnă poziția de premier cu drepturi depline”, a afirmat Rareş Bogdan recurgând la săgeți bine țintite către USR.

Bogdan: „Nu se poate să vină un ministru care să înceapă o conferință de presă în același timp cu premierul”

Potrivit liberalului, premierul Florin Cîțu se bucură în continuare de sprijinul total al PNL în toate deciziile pe care le ia. Fosta vedetă media a făcut referire directă la incidentul de duminică, dând de înțeles că a fost neplăcut pentru PNL.

Cîțu poate prelua sănătatea. PNL și Klaus Iohannis îl susțin în continuare în fruntea Guvernului

Premierul Florin Cîțu nu poate fi contestat și nu i se poate pune la îndoială puterea. Premierul a fost pus într-o situație nefirească duminică, pentru prima dată în istorie. Nu se poate să vină un ministru care să înceapă o conferință de presă în același timp cu premierul. O decizie precum cea legată de schimbarea regulilor de carantinare nu o poate afla un premier din Monitorul Oficial”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL.

Rareș Bogdan: „Exclusă și o alianță cu PSD. Mergem alături de USR PLUS și UDMR”

Potrivit lui Rareș Bogdan, la ședința de luni a coaliției atât Dan Barna, cât și Anca Dragu și Ionuț Moșteanu, lideri ai USR, au fost informați cu privire la „anumite nemulțumiri” pe care premierul și PNL le au în legătură cu Andreea Moldovan și Vlad Voiculescu.

„Barna a spus că îl susține în totalitate pe Voiculescu și intenția este de a nu-l retrage. Din păcate după acest moment a venit această chestiune de aseară care l-a pus pe premierul Cîțu într-o situație complet anormală. Sunt convins că maturitatea și echilibrul vor prima”, a adăugat Rareș Bogdan. Întrebat dacă există posibilitatea unui guvern minoritar, politicianul liberal a răspuns: „Exclus. Exclusă și o alianță cu PSD. Mergem alături de USR PLUS și UDMR”.

Citește și Cutremur în România. Dan Barna a anunțat retragerea susținerii USR PLUS față de Cîțu