Buzău: Mocanu blocat de magistrați să mai candideze la șefia CJ. Candidatul USL, principalul beneficiar

Buzău: Mocanu blocat de magistrați să mai candideze la șefia CJ. Candidatul USL, principalul beneficiar

Tribunalul Buzău a invalidat astăzi, în urma contestaţiei depuse de un ONG, candidatura ca independent pentru un nou mandat a actualului preşedinte al CJ, Victor Mocanu. Contestat cu succes, Mocanu are însă dreptul la recurs dacă face dovada că în momentul candidaturii sale nu mai făcea parte din PSD. În cazul în care demersul său nu va avea niciun rezultat, principalul beneficiar al deciziei judecătorilor va fi candidatul USL la aceeași funcție, liberalul Cristian Bîgiu.

Victor Mocanu şi-a depus candidatura la BEJ Buzău pentru al treilea mandat împreună cu opt volume a câte 5.000 de semnături fiecare, fiind sprijinit de PSD Buzău în calitate de independent. Magistraţii Tribunalului Buzău au considerat însă, că actualul preşedinte al CJ Buzău nu poate candida ca independent şi că în momentul depunerii candidaturii era membru PSD, deşi s-a declarat autosuspendat.

“Victor Mocanu nu şi-a dat demisia din PSD în momentul în care şi-a depus candidatura. În altă ordine de idei, USL are un candidat propriu la preşedinţia Consiliului Judeţean", a declarat preşedintele Tribunalului Buzău, Constantin Florescu, citat de Agerpres. Constantin Boșcodeală, primarul Buzăului, naș al fiului lui Mocanu, într-o nuntă de pomină cu 1200 de invitați, este cel mai înfocat sprijinitor al cumătrului său.

Ne puteți urmări și pe Google News