Bugetarul MAI-ADP care a mințit și a infectat zeci de persoane se crede epidemiolog

Bugetarul MAI-ADP care a mințit și a infectat zeci de persoane se crede epidemiolog

Omul care a devenit cel mai controversat pacient infectat cu coronavirus, din România, a fost audiat astăzi procurori.

Este vorba despre bărbatul în vârstă de 60 de ani, pacientul cu numărul 17, care a lucrat în Ministerul Afacerilor Interne și care a mințit în legătură cu activitatea sa, deși fusese într-o vizită în Israel.

El a infectat zeci de medici de la Spitalul Gerota (care aparține Ministerului de Interne), dar și membri ai familiei, iar procurorii au deschis pe numele său un dosar penal. Conform Antena 3, fostul ofițer din MAI a declarat, astăzi, că el s-a infectat cu coronavirus în România.

Exclusiv. Polițistul care a infectat Spitalul Gerota a intrat și în altă instituție a MAI

A mai îmbolnăvit încă un om! Dosar penal pentru polițistul mincinos!

În luna martie, atunci când a fost internat la Spitalul Gerota, bărbatul, ofițer în rezervă, a semnat un formular în care a bifat faptul că nu călătorise în străinătate. Unitatea spitalicească a fost băgată în carantină, în luna martie, activitatea a fost blocată, iar măsura a fost ridicată în luna aprilie.

Bărbatul s-a simțit rău și a mers la spital la data de 3 martie, iar a doua zi s-a dus la serviciu. A revenit la spital pe 5 martie și a fost internat din cauza problemelor fizice vizibile. La data de 9 martie, testele au confirmat faptul că este infectat cu coronavirus. Se întorsese din Israel la data de 26 februarie.

Controversatul pacient a ieșit la pensie din Ministerul Afacerilor Interne în anul 2015. A fost șef la două secții de sector și a ocupat funcția de director al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Înainte de-a apărea problema pandemiei, el era angajat la ADP sector 4. La data de 11 martie, procurorii au deschis dosar penal pe numele său.

Detalii rușinoase. Ministrul de Interne ascunde dezastrul COVID-19 de la Spitalul Gerota. Exclusiv

Cazul său se încadrează la articolul 352 din Codul Penal, care prevede că:

1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

 

Ne puteți urmări și pe Google News