Evenimentul Zilei > EVZ Special > Britanicii, loviți de o nouă tragedie. A murit la doar 35 de ani. Vestea a căzut ca un trăsnet
Britanicii, loviți de o nouă tragedie. A murit la doar 35 de ani. Vestea a căzut ca un trăsnet

Britanicii, loviți de o nouă tragedie. A murit la doar 35 de ani. Vestea a căzut ca un trăsnet

Coregraful britanic Liam Scarlett, fostă vedetă a Royal Ballet din Londra, a murit la 35 de ani.

Coregraful şi dansatorul britanic Liam Scarlett, considerat un star al Royal Ballet din Londra, înainte de a fi acuzat de hărţuire sexuală, a murit la vârsta de 35 de ani, a declarat sâmbătă familia sa citată de AFP.

Familia nu a precizat cauza decesului lui Liam Scarlett, un artist cu o carieră fulgerătoare. Anunţul decesului are loc a doua zi după ce Teatrul regal danez a decis să anuleze reprezentaţiile spectacolului său de balet ”Frankestein” ca urmare a conduitei sale ”ofensatoare”.

„Cu mare tristeţe anunţăm moartea tragică a dragului nostru Liam”, a anunţat familia sa într-un comunicat.

„În aceste momente dificile pentru familie, cerem să ne fie respectată privată pentru a putea ţine doliul”, adaugă cumunicatul.

Liam Scarlett a făcut parte ca balerin din compania de la Royal Ballet între 2006 şi 2012, înainte de a se retrage.

Coregraful britanic Liam Scarlett a murit la doar 35 de ani

Considerat unul dintre copiii prodigioşi ai baletului britanic, Liam Scarlett şi-a început cariera de coregraf remarcând-se cu o punere în scenă originală a spectacolului „Lacul Lebedelor” în 2018.

Spectacolul fost suspendat în vara anului 2019, după ce Liam Scarlett a fost vizat de o anchetă pentru hărţuire sexuală.

Ancheta a concluzionat câteva luni mai târziu că nu există suficiente dovezi împotriva lui, însă Royal Ballet a decis să înceteze colaborarea cu acesta.

Potrivit Times, lui Liam Scarlett i s-au reproşat atingeri şi comentarii deplasate despre organe genitale şi fotografii nud făcute din vestiar tinerilor balerini.

După anchetă, compania Ballet din Queensland (Australia) a rupt orice legătură cu fostul balerin care trebuia să pună în scenă o noua adaptare a spectacolului ”Les Liaisons dangereuses”.

CITEȘTE ȘI  Familia regală și-a luat un adio emoționant de la Prințul Philip. Surpriza lui Meghan Markle

CITEȘTE ȘI Adio, Felix. A murit un mare actor. O boală groaznică l-a răpus

CITEȘTE ȘI VIDEO. Funeraliile Prinţului Philip. O ceremonie de opt minute,slujbă religioasă și onoruri militare