Un mare coregraf al lumii îi învață pe cei cu deficiențe de auz să danseze, la Timișoara

Un mare coregraf al lumii îi învață pe cei cu deficiențe de auz să danseze, la Timișoara

Când dansezi sunetul auzit precede mișcarea. Cum e oare să nu auzi și totuși să dansezi? Asta învață, săptămâna aceasta, un grup de persoane cu deficiențe de auz. Un mare coregraf al lumii îi învață pe cei care nu aud să danseze, la Timișoara.

Teatrul Național din Timișoara lansează proiectul  Central Park, care își propune să demonstreze felul în care oamenii se pot exprima și se pot face înțeleși prin dans. Concret, în săptămâna 21 – 26 octombrie 2019, Teatrul Național organizează o serie de ateliere de dans cu persoane cu deficiențe de auz, susținute de reputatul coregraf francez de origine maghiară Pál Frenak, alături de proprii actori.

Atelierele se vor finaliza cu un performance - un spectacol de teatru-dans, programat sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 18, la Sala 2 a Teatrului Național, în care vor evolua, împreună, 12 persoane cu deficiențe de auz și actorii implicați în proiect.

”Teatrul Național va face un pas mai departe în depășirea barierelor între diferitele comunități, respectiv pentru integrare și coeziune socială. Nu în ultimul rând, implicarea în acest proiect a marelui coregraf și dansator Pál Frenak, reprezintă un eveniment deosebit, important atât pentru cei implicați în proiect, cât și pentru „cartea de vizită” culturală a orașului.

Prin intermediul Teatrului Național, Timișoara a beneficiat de creația acestui extraordinar artist, prin spectacolele realizate la Teatrul Național și, de asemenea, în cadrul FEST - FDR, toate aceste bucurându-se de un succes răsunător”, transmit reprezentanții Naționalului timioșorean.

Proiectul cultural este realizat în parteneriat cu Asociaţia Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii, finanţat de Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale, co-finanţat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local, și face parte din Programul Cultural TM2021 din anul 2019.

Sursa foto: Adrian Pîclișan