Brioșe cu fulgi de ciocolată și iaurt grecesc. Desertul perfect pentru Ziua Îndrăgostiților

Brioșe cu fulgi de ciocolată și iaurt grecesc. Desertul perfect pentru Ziua ÎndrăgostițilorBrioșe. Sursa foto: Pixabay

Brioșele se află pe lista deserturilor ușor de preparat și au o aromă aparte. Majoritatea persoanelor le preferă ușor umede  și pufoase la interior, iar secretul pentru a obține această textură constă în alegerea ingredientului special.

Brioșe cu fulgi de ciocolată și iaurt. Rețeta pas cu pas

Pentru a obține o textură ușor umedă a gustoaselor prăjiturele, va fi necesar să adaugi o cantitate generoasă de iaurt grecesc în compoziție. Fie că alegi să le prepari cu fulgi de ciocolată, fructe proaspete sau nuci, aceste brioșe vor avea consistența perfectă.

Lista de ingrediente necesare:

  • 5 ouă mari
  • 100 grame unt (80% grăsime)
  • 6 linguri de iaurt grecesc
  • 50 ml lapte rece
  • 330 grame de făină
  • 1 praf de copt
  • 150 grame de zahăr
  • 150 grame fulgi de ciocolată
  • 1 esență de vanilie/rom

Mod de preparare

Albușurile se separă de gălbenușuri, se bat spumă cu ajutorul mixerului, iar treptat se adaugă zahărul. După ce spuma devine tare, gălbenușurile se pun pe rând deasupra și se amestecă din nou.

Următorii pași din rețetă pot fi parcurși fără mixer, folosind o lingură de lemn sau o spatulă. Presară peste compoziție câte o lingură de făină și încorporează-o treptat, amestecând de la baza bolului spre partea de sus, având grijă să păstrezi consistența pufoasă.

Brioșe cu fulgi de ciocolată și iaurt. Cum prepari crema de vanilie

Separat, untul se pune la topit și se adaugă peste aluat împreună cu zahărul vanilat, iaurtul grecesc, laptele rece și esența de rom. La final, fulgii de ciocolată de adaugă deasupra, iar aluatul obținut se transferă în tava cu forme speciale pentru brioșe.Acestea se pot coace la temperatura de 200 de grade.

Brioșe

Brioșe. Sursa foto: Pixabay

La final, brioșele se pot decora cu zahăr pudră, ciocolată topită sau cu o cremă de vanilie. Aceasta se poate prepara cu 100 grame de mascarpone, două linguri de smântână și 50 de grame de zahăr pudră vanilat.