Brexit. Ce se ascunde în spatele acordului: „Adevăratele negocieri încep în iunie”

Brexit. Ce se ascunde în spatele acordului: „Adevăratele negocieri încep în iunie”

Un fost ministru de finanțe al Greciei avertizează că acordul nu este nici pe departe complet și că abia în iunie vor urma „adevăratele negocieri”.

Fostul ministru de Finanțe al Greciei, Yanis Varoufakis, avertizează că acordul privit Brexitul nu este nici pe departe complet și că adevăratele negocieri vor începe abia în luna iunie.

Ieri, premierul britanic Boris Johnson, a declarat că un acord istoric a fost înfăptuit între Marea Britanie și Uniunea Europeană cu doar câteva zile înainte de perioada de încheiere a tranziției, anume 31 decembrie 2020.

Avertisment grav de la un fost ministru de Finanțe

Fostul ministru de Finanțe grec a scris pe Twitter că: „Deci... avem acest acord subțirel între Marea Britanie și Uniunea Europeană. Este oricum mai bine decât să nu avem nimic. Dar negocierile adevărate vor începe abia din luna iunie, când nimeni nu va mai acorda atenție la așa ceva. Pentru moment, este de ajuns”, a scris acesta pe Twitter, conform Express.co.uk.

Uniunea Europeană și Marea Britanie au ajuns la un acord comercial

Președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a declarat că UE și Marea Britanie au ajuns, în sfârșit, la un acord comercial.

„În sfârșit s-a ajuns la un numitor comun. A fost un drum lung și anevoios, dar iată-ne, acum, aici”, a declarat președintele Comisiei Europene.

Aceasta a mai precizat că acordul la care s-a ajuns este foarte profitabil pentru ambele părți.

„Am ajuns un acord bun pentru ambele părți. Este foarte echilibrat și corect atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru Marea Britanie. A fost cel mai responsabil lucru pe care îl puteam face”, a mai declarat Ursula Von der Leyen.

Totul a fost despre „suveranitate”

Ursula von der Leyen a mai anunțat că „întreaga dezbatere a fost, defapt, întotdeauna despre suveranitatea statelor. Ar trebui să ne întrebăm ce înseamnă, de fapt, această suveranitate în secolul 21?”.

„Este despre a ne aduna puterile și a vorbi împreună într-o lume plină de mari puteri. Este vorba despre a ne ajuta reciproc în vremuri grele, de criză, decât să încercăm să facem totul pe cont propriu, iar Uniunea Europeană ne arată exact cum să facem acest lucru”, a mai spus președintele Comisiei Europene.