Evenimentul Zilei > Actualitate > Brancardierul acuzat că a omorât o pacientă din greșeală a fost reținut. Ce spun procurorii
Brancardierul acuzat că a omorât o pacientă din greșeală a fost reținut. Ce spun procurorii

Brancardierul acuzat că a omorât o pacientă din greșeală a fost reținut. Ce spun procurorii

Omul acuzat că a detubat din greșeală o pacientă a fost reținut, în această seară, pentru 24 de ore și va fi cercetat de anchetatori.

Brancardierul de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală, acuzat că a omorât o pacientă, dintr-o greșeală uriașă, după ce a detubat-o, a fost reținut, vineri seară pentru 24 de ore. Amănunte despre acest caz sunt oferite într-un comunicat redactat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

„La data de 11.12.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, brancardier în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” București, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, fiind reținută următoarea situație de fapt:

„Și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare”

În data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, între care și inculpatul, precum și o infirmieră.

Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecție, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aștepta pe ceilalți și, confundând cele două paciente, și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare de la pacienta în viață, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertați.

Multe semne de întrebare în privința celui cercetat

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive”, se precizează în comunicatul respectiv.

În acest caz există și suspiciunea gestului făcut cu intenție, variantă luată în calcul de cei care conduc ancheta. Ce se știe sigur este că brancardierul nu a respectat procedura. El fusese trimis în salonul de terapie intensivă pentru a ridica trupul unei femei moarte de Covid, iar el ar fi deconectat altă femeie care era în viață.