Cazul femeii care a murit la „Victor Babeș”. Primele explicații ale managerului spitalului despre brancardier

Cazul femeii care a murit la „Victor Babeș”. Primele explicații ale managerului spitalului despre brancardier

Managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală comentează incidentul de joi seara, provocat de brancardierul neglijent, în secția ATI în care sunt internați pacienți cu COVID-19.

În secția de terapie intensivă a spitalului se tratează cele mai grave forme de COVID-19, pacienții având nevoie de supraveghere constantă și îngrijiri speciale.

O astfel de pacientă care era internată la secția de terapie intensivă ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic, mai exact dintr-o greșeală a brancardierului de gardă.

Aceasta ar fi fost dezintubată din greșeală de către  brancardier, care ar fi trebuit să ridice din salon un pacient care decedase, dar ar fi încurcat pacienții și astfel a fost deconectată de la aparate persoana care nu trebuia.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este o anchetă în desfășurare. Noi am anunțat procuratura imediat ce am aflat de caz. Este un caz de o gravitate deosebită, așa ceva nu s-a întâmplat sau nu am auzit să se întâmple undeva până acum”, a declarat Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din București.

Opt persoane s-au aflat „în zonă”

Emilian Imbri a declarat că în zona în care s-a produs evenimentul tragic se aflau opt persoane, deci va fi foarte ușor să se afle cum s-au desfășurat lucrurile.

Pe de altă parte, Imbri susține că nu poate spune public cine a fost de gardă joi, din rațiuni ce țin cont de „starea psihică a persoanei respective”.

„Noi nu mergem pe altă supoziție decât pe faptul că a fost un accident, accident produs de persoane”, a mai declarat managerul Spitalului Victor Babeș. Întrebat dacă un brancardier are voie să facă manevre medicale, Imbri a spus că niciodată:

„Acum încercăm să aflăm de la cei care au fost acolo. Adică nu știm dacă a fost accidental, sau el ar fi făcut manevra. Nici nu știm dacă a fost detubată. Atenție! Dumneavoastră aveți niște informații pe care noi încă nu le avem. A detuba pe cineva înseamnă că un medic sau cel mult un asistent cu pregătirea necesară în Terapie Intensivă face manevra asta. Dar aici sunt manevre pe care doar medicul le face”.

Primul comunicat din partea Poliției

„În seara de 10 decembrie, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3.

Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanșat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Se efectuează activități investigative și de cercetare penală,  în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă și necropsia”, se arată într-un comunicat al Poliției București.