Borbely se explică: Am luat decizia de a demisiona de când am văzut comunicatul DNA. Aşa este corect!

Borbely se explică: Am luat decizia de a demisiona de când am văzut comunicatul DNA. Aşa este corect!

Udemeristul Laszlo Borbely a luat decizia de a demisiona de la Mediu încă de când a văzut comunicatul DNA în presă. Fostul ministru s-a plâns că nici acum nu știe mai mult despre dosar decât ce a aflat din presă, dar a preciyat că vrea să dea un semn de demnitate pentru a elimina orice suspiciune la adresa Guvernului.

Principalele declaraţii ale fostului ministru al Mediului:

  • Primul cuvânt care îmi vine în minte este demnitate. Nu sunt de azi de ieri în politică, sunt din 1990. Mă cunoaşte lumea, mă cunosc primarii, preşedinţii de CJ, politicienii, ştiu ce fel de om sunt. În 20 ani, nu poţi să fii altfel decât cum eşti. Să fii corect, acolo unde eşti numit sau ales, să-ţi faci datoria, să organizezi un minister - cum e al Mediului, să reprezinţi România dacă e cazul şi la ONU, şi în alte funcţii în această perioadă.
  • Nu cred că pe termen mediu sau lung nu-şi dă seama fiecare cu ce fel de om au de-a face. Stau drepţi şi azi, am stat drepţi şi ieri, voi sta şi mâine si poimâine faţă de oricine. Această experienţă, acest bagaj de cunoştinţe şi, sper, acest respect reciproc faţă de cei cu care am fost în relaţii directe în cei 22 ani, nu se acumulează de pe o zi pe alta.
  • Mulţumesc tuturor celor din minister cu care am colaborat.
  • Cand am aflat de comunicatul DNA am luat decizia că o sa demisionez astăzi. Nu pentru că aş avea motive. Refuz cu tărie orice fel de acuzaţie, care consider că e nefondată şi sper că o să reuşesc să-mi dovedesc nevinovăţia. Dar ca să nu planeze niciun fel de suspiciune asupra Guvernului, am decis să demisionez. Acest lucru l-am transmis premierului azi.
  • I-am comunicat şi preşedintelui ţării, am avut o întâlnire cu dânsul, eu cred că aşa e corect. Nu întâmplător, cuvântul de demnitar vine din cuvântul grecesc demnitate. Acest lucru o să-l am în vedere şi în continuare.

CITIŢI ŞI:

  • Faptele care au produs demisia lui Laszlo Borbely: 50.000 de euro apăruţi din senin. Cine îl va înlocui
  • DNA cere începerea urmăririi penale a ministrului Laszlo Borbely
  • Vasile Blaga: DNA nu va obstrucționa Justiția în cazul Borbely
  • Traian Băsescu a luat act de demisia lui Borbely și l-a numit pe MRU interimar la Mediu

Ne puteți urmări și pe Google News