Evenimentul Zilei > Actualitate > Borbely discută despre biodiversitate la Adunarea ONU
Borbely discută despre biodiversitate la Adunarea ONU

Borbely discută despre biodiversitate la Adunarea ONU

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, care deţine din mai, timp de un an, funcţia de preşedinte al celei de-a 19-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă (CSD19), va vorbi despre biodiversitate la New York, anunţă un comunicat de presă.

El participă, alături de premierul Emil Boc, la Reuniunea la nivel înalt a Adunării Generale ONU drept contribuţie la Anul Internaţional al Biodiversităţii.
Ministrul a avut o întrevedere cu Janez Potočnik, Comisarul UE pentru Mediu. Subiectele aflate pe lista de discuţie au fost biodiversitatea, managementul deşeurilor, calitatea aerului şi managementul apelor.
În cadrul întâlnirii, Borbely a subliniat faptul că “anul 2010 este un an crucial pentru consolidarea eforturilor şi a angajamentelor, la nivel internaţional, cu privire la stoparea procesului de degradare a biodiversităţii. De noi depinde să asigurăm o viziune şi nişte obiective clare pentru perioada care urmează. Pentru aceasta, Uniunea Europeană trebuie să se implice activ în viitoarele negocieri”.
De asemenea, mâine, el va prezida prima întâlnire a Biroului CSD 19.
Această Comisie reprezintă principalul forum de discuţie al ONU pe subiecte de dezvoltare durabilă şi funcţionează ca organism subsidiar al Consiliului Economic şi Social al ONU.
Comisia ONU  pentru Dezvoltare Durabilă fost înfiinţată în 1992, în urma unei decizii a Conferinţei ONU pentru Mediu şi Dezvoltare, care a avut loc în acelaşi an, la Rio de Janeiro. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: