Evenimentul ZileiMondenBombă de milioane în showbiz. „Firicel” a dat lovitura

Bombă de milioane în showbiz. „Firicel” a dat lovitura

Bombă de milioane în showbiz. „Firicel” a dat lovitura
După mai bine de trei ani de procese, actorul Toma Cuzin, sau „Firicel”, cum este cunoscut de fanii serialului „Las Fierbinţi”, a primit o veste neaşteptată din partea magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti.

Toma Cuzin are de primit din partea CREDIDAM suma de peste 2 milioane de lei.

Între Toma Cuzin și CREDIDAM a fost un scandal uriaș prin 2016-2017, când actorul era acuzat de CREDIDAM de comportament abuziv, acesta fiind motivul invocat pentru excluderea sa din asociație.

În ceea ce privește obiectul dosarului, adică drept de autor și drepturi conexe, CREDIDAM susținea, în 2017, într-un drept la replică, următoarele, printre altele: „În conformitate cu prevederile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe*, în calitate de nemembru, domnul Toma Cuzin poate beneficia de remunerațiile cuvenite în baza unei cereri de încasare pentru sursele de gestiune colectivă obligatorie. Pe cale de consecință, CREDIDAM nu poate să gestioneze drepturile din sursele de gestiune facultativă pentru domnul Toma Cuzin, cum sunt de exemplu, cele provenite din radiodifuzarea prestațiilor artistice de către posturile tv și comunicarea publică a filmelor (mai exact repertoriul domnului Toma Cuzin). Acest lucru este bine cunoscut și de către domnul Toma Cuzin, drept dovadă fiind declarația dumnealui înregistrată la CREDIDAM cu nr. 26056 /14 noiembrie 2016, prin care își recunoaște drepturile în calitate de nemembru.”

În şedinţa publică din data de 20 moiembrie, Tribunalul Bucureşti a decis ca actorul să primească peste 2 milioane din parte firmei CREDIDAM

„Respinge excepţia prescripţiei extinctive ca neîntemeiată. Admite cererea. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 2.025.000 lei reprezentând remuneraţie, la care se va calcula dobândă legală. Obligă pârâta să plătească reclamantului cu titlu de cheltuieli de judecată suma de 3.500 lei reprezentând onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, urmând ca cererea de apel să fie depusă la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20.11.2019.”, scrie în decizia Tribunalului Bucureşti, potrivit dcnews.ro


Accesează: