Boc flutură o nouă comasare. Numai unele articole neconstituționale, nu toată legea

Boc flutură o nouă comasare. Numai unele articole neconstituționale, nu toată legea

Cu unii din membrii UDMR intraţi în pasa anticipatelor, premierul PDL Emil Boc a transmis celor interesaţi că nu a renunţat la varianta comasării alegerilor. Totul depinde de motivarea CCR, a declarat, luni seară, la TVR, liderul PDL, invocând existenţa unor informaţii potrivit cărora judecătorii Curţii au considerat drept neconstituţionale doar anumite articole din proiectul legii de comasare a alegerilor, nu actul normativ în totalitate. El a ţinut să-şi linişţească şi colegii de partid, apreciind că PDL va recupera consistent până la alegeri din procentele reprezentând opţiunea alegătorilor, pierdute din cauza măsurilor de austeritate.

Între timp, UDMR şi-a convocat pentru astăzi după-amiază parlamentarii pentru a discuta despre pregătirea noii sesiuni parlamentare, precum şi despre alegerile locale.deşi liderul Kelemen Hunor a dat asigurări că partizanii pro-anticipate sunt voci izolate, printre aleşii Uniunii există temerea că eşecul comasării alegerilor le va afecta propriile şanse electorale la un nou mandat. Comasare în funcție de motivare "Aşteptăm să vedem care dintre articole au fost considerate neconstituţionale şi vom stabili decizia finală", a spus liderul PDL, la TVR, referindu-se la admiterea de către CCR a sesizării USL pe marginea legii comasării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare. În opinia premierului, PDL va consemna o recuperare consistentă din procentele reprezentând opţiunea alegătorilor, pierdute din cauza măsurilor de austeritate pe care Guvernul a fost obligat să le adopte în perioadă de criză economică. "Vă asigur că până la alegerile parlamentare este cale lungă. Cred că va fi o recuperare consistentă, depinde de noi cât va fi de mare. Dacă va fi cu mine, într-o formă sau alta, este mai puţin important ", a spus Boc. El a prognozat totodată că actuala coaliţie va asigura guvernarea şi după 2012 şi că USL va scădea sub 50% din preferinţele electoratului. Dovadă şi comportamentul actual al rfepreezntaţilor Opoziţiei, susţine premnierul. El a calificat decizia opoziţiei de a declanşa greva parlamentară ca imatură şi iresponsabilă. În opinia sa politicienii au datoria să îşi exercite meseria pentru care sunt plătiţi, nu să se comporte ca la grădiniţă, luându-şi jucăriile şi plecând acasă supăraţi.

"Această decizie este imatură şi iresponsabilă. Când ai o slujbă pentru care eşti plătit, trebuie să îţi faci datoria. Nu e ca la grădiniţă, eşti supărat, îţi iei jucăriile şi pleci acasă. Este un demers lipsit de consistenţă", a apreciat Boc. Temperatura...anticipatelor în sânul UDMR Referirile premierului la o nouă soluţie de comasareea a alegerilor par a se adresa în special partenerilor din UDMR, acolo unde apele au început să se agite în direcţia anticipatelor după decizia CCR de neconstituţionalitate pe legea care le permite alegeri parlamentare simultane cu cele locale. Adusă în discuţie de ministrul Mediului, Laszlo Borbely ca o posibilă soluţie la situaţia actuală, chestiunea provocării anticipatelor a fost rapid îngropată de liderul Kelemen Hunor într-o tentativă de a nu înrăutăţi şi mai mult lucrurile înainte de luarea unei decizii în forurile de partid. În schimb, sub pretextul pregătirilor pentru noua sesiune parlamentară de primăvară şi al campaniei pentru locale, Kelemen va lua astăzi temperatura grurpurilor parlamentare ale UDMR. "Eu am convocat două şedinţe pentru marţi, care nu au nicio legătură directă cu acest subiect. Odată, o întâlnire a preşedinţiei UDMR şi după această întâlnire vom avea o întâlnire cu grupurile reunite. Pentru ambele şedinţe, noi am stabilit ordinea de zi acum două-trei săptămâni şi anume pregătirea sesiunii de primăvară (parlamentare - n.r.). Fiecare partid, fiecare formaţiune îşi face acum agenda, înainte de a începe sesiunea de primăvară. Şi, bineînţeles, vom discuta despre alegerile locale, fiindcă din decizia CCR un singur lucru ştim: că alegerile locale trebuie ţinute la termenul oficial. Deci, cel târziu pe 3 sau pe 10 iunie, ca să ne încadrăm în mandatul de patru ani pentru primari, pentru preşedinţii CJ, pentru consilieri. Şedinţa noastră are ca scop pregătirea sesiunii de primăvară", declara duminică preşedintele UDMR.

Ne puteți urmări și pe Google News