Doar pe 11 septembrie, ziua lansării acestei lucrări care prezintă un tablou apocaliptic al Casei Albe în era Trump, s-au ''topit'' nu mai puţin de 900.000 de exemplare. Jurnalistul de la Washington Post a făcut o treabă mai bună privind vânzările într-o singură săptămână decât ''Focul şi mânia'' a lui Michael Wolff, o lucrare tot despre administraţia Trump. Editorul a anunţat marţi că a comandat o a doua ediţie a cărţii, care va duce doar numărul de exemplare tipărite la 1,2 milioane.

''Fear'' este deja disponibilă în Canada, Australia, Regatul Unit şi în India, publicată direct în toate aceste ţări de Simon and Schuster, care a vândut drepturile asupra cărţii în alte 24 de state ale lumii. De la începutul anului, s-au înregistrat  mari succese la vânzări acolo unde au apărut povestiri şi eseuri care amintesc de Donald Trump. ''Focul şi mânia'' a deschis balul, urmată de ''Minciuni şi adevăruri'' a bărânului director al FBI, James Comey şi ''Unhinged'' (Dezechilibrul) al vechiului consilier Omarosa Manigault Newman.

Donald Trump a încercat să discrediteze în mai multe rânduri cartea lui Bob Woodward, cunscut prin dezvăluirile sale în afacerea Watergate, care a dus la demisia preşedintelui Nixon în 1974. ''O escrocherie'', ''un nimic'', ''o glumă'': preşedintele a multiplicat calificativele dispreţuitoare privind cartea celebrului jurnalist, criticând faptul că a folosit surse anonime