Evenimentul Zilei > Social > Cea mai TEMUTĂ BOALĂ provoacă, de fapt, cele mai PUȚINE VICTIME. Adevărul a fost ținut ASCUNS
Cea mai TEMUTĂ BOALĂ provoacă, de fapt, cele mai PUȚINE VICTIME. Adevărul a fost ținut ASCUNS

Cea mai TEMUTĂ BOALĂ provoacă, de fapt, cele mai PUȚINE VICTIME. Adevărul a fost ținut ASCUNS

La nivelul UE, în România și Bulgaria s-au înregistrat cele mai puține decese cauzate de cancer. Numerele au fost obținute într-o analiză Eurostat.

Mai puțin de o cincime din rata totală a deceselor, de 1,3 milioane de persoane, s-au înregistrat la noi și la vecinii de peste Dunăre din cauza temutei boli: cancer. Datele sunt raportate la nivelul anului 2015.

În cifre absolute, în România s-au înregistrat 259.545 decese provocate de temuta boală, mai mult decât 146.314 decese provocate de cancer în Olanda, 131.458 în Ungaria sau 109.167 în Bulgaria.

Un sfert din numărul total al pacienților decedați în UE au murit din cauza acestei boli, se arată în analiza citată de Agerpres. În rândul statelor membre, ponderea deceselor în numărul total al deceselor fost mai mare de 30% în Olanda şi Slovenia.

În schimb, mai puţin de o cincime (20%) din totalul deceselor a fost provocat de cancer în Bulgaria şi România în 2015. La nivelul UE, cancerul a fost responsabil pentru 28,7% din decese înregistrate în cazul bărbaţilor şi 22,1% în rândul femeilor.